At yaylası yetmez tüm yaylalara dalın

At yaylası yetmez tüm yaylalara dalın
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Bolu’da merkeze bağlı köylerin yaylalarında bulunan hazineye ait meraların para karşılığında satıldığı ve etraflarının tel örgülerle kapatıldığı şikayeti üzerine valilik harekete geçmiş At yaylasında bulunan bu tip yerleri tek tek yıkmıştı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit'in talimatı ile başlayan bu çalışmaya vatandaşlar büyük destek vererek Bolu'da ki tüm yaylalarda çalışma yapılmasını istediler.

Özellikle son yıllarda Bolu yaylalarında yüzlerce villanın yapıldığına dikkat çeken vatandaşlar mevkisine makamına bakılmadan gereğinin yapılması gerektiğini dile getirdiler.

Yaylalarda hayvancılık yapan köylüden çok sosyetenin yaşadığını belirten vatandaşlar, "Yaylalar sosyetenin yerleri haline geldi. Her yaylada villa tipi evler var. Buralarda yaşayanların ne köyle ne hayvancılıkla alakası yok. Sayın valimizin bu konuda sonuna kadar arkasındayız" diyerek gerek sosyal medya üzerinden gerekse gazetelerin internet sayfalarına yorum yazdılar.

Reklam
Yorumlar

3 yorum yapılmış

  • karamanlı (4 yıl önce)
    meraları kendi malı gibi çevirip satan muhtara yasal işlem uygulanması lazım. Muhtar başka bir köyün yaylasında yer çeviriyor ve satıyor sonra olan gariban köylüme oluyor. yaylada yıkıma gelen ekiplere güzel köylü teyzelerim tamam yıkarız diyor ama muhtarın çevirip sattığı yere gelince muhtar zıplıyor " burası benim müdürüm bana zaman verin ben kendim yıkarım" diyor. SENDE HİÇ Mİ UTANMA YOK SAYIN MUHTAR...
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli gücbilmez (4 yıl önce)
    Yaylalar insanların keyf yeri değildir.Adam geliyor boş merayí telle çeviriyor,sahipleniyor.Neymis ilerde yerim olsun Hayvanlarımız ne yapacak.Sayın valimiz muhtarlarımızla jandarmayla koodineli telleri söktürsün.Hayvanlarımız zor durumda.mera kalmadı yaylada.Atyaylası popüler yer.Dışardan gelen gözü oraya dikiyor.Yabancılar bile villa yapmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Köylü (4 yıl önce)
    Sayın editör yıkmaya gelen ekip yaylaya para karşılığı yer satın alan kişilerin villa yapanların örgülü telini değil has köylü olan hayvancılık yapan vatandaşın telini yıkmaya gelmiş gelin inceleyin onları yıktırmıyor muhtar beyler çünkü o kişilerden köye katkı adı altında para alan muhtarlar varmış vali bey muhtarların vede tüzel kişiliği hesaplarında hareketleri Bi denetlesede bakalım doğrumu konuşulanlar yalanmmı vatandaşta aydınlansa yabancıla
    0
    0
    Yanıtla
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.