Bakın Bolu'da kaç adet sokak köpeği var

Bolu mücavir alanı içerisinde bugün itibari ile bin 500 adet sokak köpeği tespit edildi. Bolu Belediyesine ait doğal yaşam alanı ve rehabilitasyon merkezinde ise şu an 400 adet köpek bulunuyor. 

Bakın Bolu'da kaç adet sokak köpeği var
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Son günlerin en çok konuşulan konularından biri başıboş sokak köpeklerinin çözümü için yapılan çalışmalar. 

Sokak köpeklerinin çözümü için başta uyutma gibi gündeme gelen çözüm önerileri toplumu 2'ye bölmüş durumda. Vatandaşların bir kısmı sokak köpeği sorununun tamamen çözülmesinden yana tavır koyarken bir kısmıda özellikle uyutma uygulamasına şiddetle karşı çıkıyor.

Şu an ülkemizde neredeyse en önemli sorun haline tartışma, sokak köpeklerinin akibetinin ne olacağı.

BOLU'DA KAÇ SOKAK KÖPEĞİ VAR

İlimizde sokak köpeği sayısı oldukça fazla. Özellikle son dönemde parkları bahçeleri dolduran, sokaklarda mahallelerde ve caddelerimizde her köşe başında gördüğümüz sokak köpeği sayısı Bolu Belediyesi  Veteriner İşleri Müdürlüğü verilerine göre mücavir alanı içinde bin 500 adet. Bolu Belediyesine ait doğal yaşam alanı ve rehabilitasyon merkezinde ise şu an 400 adet köpek bulunuyor. 

Reklam
Yorumlar

1 yorum yapılmış

  • Köroğlu (4 ay önce)
    Sayı daha fazladır. Köy ve mahalle muhtarları ile Bolu Belediyesi zabıta memurları müştereken arama, tarama ve sayım yaparak Bolu Valiliğine rapor vermeleri tavsiye olunur.
    0
    0
    Yanıtla
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.