Bolu Dağı Geçişi otoyol projesi kapsamında yapımı devam ederken 12 Kasım 1999 depreminde hasar görerek terk edilen, 300 metresi betonlanmış 700 metrelik 2 tünel, 17 yıldan bu yana atıl duruyor. Başkan Yılmaz atıl durumdaki tüpleri ekonomiye kazandırmak için kolları sıvarken, Bakanlığa başvurarak atıl tüpleri istedi.
12 Kasım 1999'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde tünelin Elmalık Mevkii'nde açılan 700 metrelik bölümünde hasar oluştu. 300 metrelik bölümü betonlanan tünelin 400 metresinden itibaren göçükler meydana geldi. Bunun üzerine 700 metrelik 2 tüp terk edilirken, 2 kilometre doğuda belirlenen yeni güzergahta tünel açılarak Ocak 2007'de hizmete girdi. Bolu Dağı Tüneli'nin terk edilen ve ağızları demir kafeslerle kapatılan Elmalık tüpleri, 17 yıldır atıl halde duruyor.
COŞKUNYÜREK'TEN DESTEK BEKLİYOR
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz bu tüpleri ekonomiye kazandırmak için Ulaştırma Bakanlığına resmen müracaat etti. Bakan yardımcısı hemşehrimiz Yüksel Coşkunyürek'ten de konuyla ilgili destek isteyen başkan Yılmaz bu tüplerin depo olarak kullanabileceği gibi mantar üretimi içinde oldukça uygun olduğunu söyledi.
"MANTARDA ÜRETEBİLİRİZ"
Başkan Yılmaz, "İlimizde mantar sektöründen oldukça ekmek yiyen insanlar var. Boş tüpleri alabilirsek burayı patates deposu olarak kullanabileceğimiz gibi mantar üretimi içinde kullanabiliriz" şeklinde konuştu.