Başkan kazmayı vurdu, çalışmalar resmen başladı

Başkan kazmayı vurdu, çalışmalar resmen başladı
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Yukarı Çarşı'da yapılacak olan Tarihi Arasta Projesi kapsamında çalışmalar resmen başladı. İlk kazmayı vuran Başkan Tanju Özcan, Yukarı Çarşı’da uygulanacak projenin detaylarını anlattı.

Uzun süredir Bolu kamuoyunu meşgul eden Bolu Belediyesi tarafından Yukarı Çarşıya uygulanacak olan proje için ilk kazma vuruldu. 

"SOKAKLARIMIZIN ALTYAPISINI TAMAMEN DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Yukarı Çarşı’yı güzelleştireceklerine dair verdikleri sözü yerine getireceklerini söyleyen Tanju Özcan;  “Uzun yıllar boyunca buraya kazma vurulmuyordu. Burası için hazırlanan eski bir proje vardı biz onda değişikliklere gittik ve hazırladığımız proje Anıtlar Kurulundan onay aldı.  Çok kapsamlı bir çalışma olacak. Tüm sokaklarımızın altyapısını tamamen değiştireceğiz. Yeni modern taşlarla kaplayacağız ve aydınlatacağız. Daha sonra da saçak ve levhalarla ilgili çalışmamamızı da yapacağız. Burası artık geceleri karanlık, izbe halde olmayacak. Ama esnafımızdan da ricam kepeklerini erkenden kapatmasınlar” dedi.

"HER GÜN GELİP BU PROJENİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"

Proje kapsamında sokak sokak çalışma yapacaklarını belirten Özcan; “Bir sokağın alt yapısını bitirip diğerine başlayacağız. Buradaki altyapı kaplama ve elektrik işlerini en geç 3 ayda bitireceğiz. Bu işlem biter bitmez de de akabinde anıtlar kurulundan onaylanan saçak ve levhalarla ilgili proje de uygulandığında burası bambaşka bir hale gelecek. Daha çok turist çeken, insan sirkülasyonunun daha da arttığı bir bölge haline gelecek. Bu benim çok verdiğim bir proje. Her gün gelip bu projenin takipçisi olacağım. Burada çalışan müttehitti de belediye çalışanlarını rahat bırakmayacağım” ifadelerine yer verdi.

"ESNAFIMIZIN GÜZÜ GÜLSÜN"

Proje kapsamında toplamda yaklaşık olarak 6 milyon TL harcanacağını dile getiren Başkan Özcan; “Geçen yıl, Kültür Varlıkları fonuna Belediyemizin borcu olduğu ve bu borç yatırılmadığı için para isteyemez durumdaydık. Ama bu yıl yapılandırma kanunundan faydalandık ve Valiliğimize müracaat ettik, yapılandırmamızı tamamladık. Sayın Valimize de bir dilekçe yazdım. Varlıklar Fonundan 2 buçuk milyon TL’yi bize aktarılırsa, 145 tane esnafımız 2 buçuk milyon TL’yi ödemekten kurtulacak. O parayı istemek bizim hakkımız. Burada toplam harcama 6 milyon TL, biz sadece esnafa düşecek 2 buçuk milyon TL almak istemiyoruz. Hakkımız olan parayı bize verin. Sayın valimize çağrıda bunuyorum. Gelin hiçbir şey için kullanılmayan parayı bize tahsis edin. Esnafımızın güzü gülsün” cümlelerine yer verdi.

Reklam
Yorumlar

1 yorum yapılmış

  • Zfr (3 yıl önce)
    S aleyküm ihaleyi verirler yine dışardan birine ne denetleme olur nede denetim alaattin beyin yaptığı gibi
    0
    0
    Yanıtla
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.