Başkan Özcan, "Alaaddin beyi kandırmışlar"

Başkan Özcan,
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Gazeteciler Cemiyetinin kahvaltısında eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın 15 yılda öğrenemediğini kendisinin 1 buçuk yılda öğrendiğini söyledi. Özcan, eski başkan Yılmaz'ın 15 yıl boyunca personel tarafından kandırıldığını ifade etti.

"Alaadin Yılmaz’ın 15 yılda öğrenemediğini ben 1,5 yılda öğrendim" diyen Özcan, “Korona sürecinde sabahın 8’inden gecenin 12’sine kadar belediyede çalıştım. Kim ne yapmış kim ne etmiş gördüm. Mesela dün kayıp kaçak oranını yüzde 18 demişler. Yüzde 18 değil ben gölden çıkana bakıyorum faturalandırılmış olana bakıyorum arada yüzde 40’lık bir kayıp var. Alaaddin Bey'e öyle demişler bu da inanmış. ‘İşte günde 4 bin metrekare taş üretemezseniz siz hainsiniz’ demiş. Günlerce fırçalamış. Belediyenin mevcut kapasiteyle teknik olarak 4 bin metrekare taş üretebilmesi mümkün değil. En son demişler ki; ‘Tamam başkanım hedefi tutturduk. Taşlar burada.’ Yığılı taş var. Ölçme şansı yok. Tartma şansı yok. 4 bine ulaştık. Yıllarca 4 bin metrekare taş üretmişsin. Halbuki hiç üretmemişsin. Böyle bir şey yok. Demişler ki; 'Biz günde 4 bin ton asfalt döküyoruz.’Yok böyle bir şey. Çünkü Alaaddin Bey hiç kafa yormamış ki. Bir ton asfalt ile kaç metrekare alan kapatılabilir, hiç bunların farkında değil ki. İhaleler nasıl yapılır bilmiyor. Hiç araştırmamış bunları. Belediyenin kasasına günde kaç lira giriyor kaç lira çıkıyor. Ne kadar para var? Müteahhitlere karşı mahçup muyuz? Kaynağı olmadan ihaleler yapmış. İşte belediyenin yanındaki iş merkezi. Yok kaynağı. Orman ile ilgili ihaleyi yapmış kaynağı yok. O yüzden başlayamamış” dedi

MÜFETTİŞLER İNCELEME YAPIYOR

Müfettişlerin geriye dönük inceleme yaptığını ifade eden Tanju Özcan, “Alaaddin Bey iyi bir belediye başkanı örneği değil. Ben kendisi ile uğraşmıyorum biliyorsunuz. İlla bir açığını çıkartayım başını ağrıtayım değil. Hatta ‘Alaadin Yılmaz’ı koruyorsun’ diyenler de var. Derdim korumak falan değil. Ben müfettişi çağırdım müfettiş incelemesini yapıyor. Sonuçta ne karar verirse o olacak. Ama ben geriye dönüp enerjimi Alaaddin Yılmaz’ın usulsüzlüklerini tespit edeyim her gün onu savcıya vereyim gibi bir derdim yok. Ben önüme bakıyorum. Geriye bakma işini çağırdığımız müfettişler bakıyor. ‘Gelin bakın yoğun şüpheler var’ dedik.  Onlar bakacak. Konu yargıya intikal ederse yargı gereğini yapacak. Yargı benden ne belge ne bilgi isterse vereceğim. Maalesef çok kandırılmış bunun nedeni de yapıyı tanımaya çalışmamış kim ne derse buna inanmış. Ondan sonra da işler yolunda gitmeyince de ‘Personel beni provoke ediyor’ demiş” şeklinde konuştu.

Reklam
Yorumlar

4 yorum yapılmış

  • Emine emin (4 yıl önce)
    Hakiki halk adamı, görüşmek istediğimi belediyeye ilettim bu gün başkanım aradı. Teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan Türk (4 yıl önce)
    Başkanım Seninde tecrüben yok belediyecilikte. Amaç burada tüyü bitmemiş yetimin hakkını kim yemişse hesap sormak. Bizi hayal kırıklığına uğrattın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yüksel demir (4 yıl önce)
    15 yıl aynı işi yapan yönetici nin mutlaka bir yanlışı olur arkadaşlar.yeni başkanımız da inşallah 3 devre yapsın aynı hataları yapmasın inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • bolulu (4 yıl önce)
    kandırılmayı rte abisinden öğrenmiştir. bunlarda kandırılmak genetik.
    0
    0
    Yanıtla
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.