Başkan Özcan o gece yaşananları anlattı

Başkan Özcan o gece yaşananları anlattı
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2018 yılında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olan Muharrem İnce’nin seçim akşamı yaşananlar ile ilgili kendisini de şahit göstermesi ile ilgili konuştu.

Seçim akşamı Muharrem İnce’nin yanında olduğunu doğrulayan Başkan Özcan, “Muharrem Bey o gecenin şahitlerinden biri olarak beni göstermiş. ‘Niye bunlar konuşmuyor’ demiş. Ben konuştum. Muharrem Bey’in anlattıklarını %99’u doğru” ifadelerini kullandı.

Haber : Sefa GÜNAY

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2018 yılında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin seçim akşamı yaşananlarla ilgili kendisini şahit göstermesi ile ilgili konuştu. Muharrem İnce’nin anlattıklarının %99’unun doğru olduğunu söyleyen Başkan Özcan seçim akşamında Muharrem İnce’nin herhangi bir şekilde alkol almadığını belirtti.

“HERHANGİ BİR ŞEKİLDE ALKOL ALDIĞINI GÖRMEDİM”

Muharrem İnce’nin söylediği gibi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinde seçim akşamı sistemin çöktüğüne şahit olduğunu belirten Başkan Özcan, “Olay Muharrem İnce’nin anlattığı gibi tam olarak. Ben o gün Ankara’ya ihtiyaç olur diye erken gittim. Muharrem Bey’e ‘Neredesiniz’ dedim. Bir otelin bir katını tamamen kapatmışlardı. Dediği gibi yaklaşık 50 kişi vardı orada. Akrabaları vardı, onun dışında Yaşan Tüzün vardı, Engin Altay vardı. Ben gittim, Büyükşehir Belediye Başkanı vardı. Muharrem Bey’in yanındaydım ben saat 2’ye kadar. Herhangi bir şekilde alkol aldığını görmedim. Çay içiyordu sürekli olarak da Türkiye’nin değişik şehirlerinden bilgi almaya çalışıyordu. Bir yandan da genel merkezle temas halindeydi. Genel merkezden ona sistemim çöktüğüne dair bir bilgi geldiğine ben şahidim. Danışmanlar aracıyla da kendi aracıyla da şehirlerden bilgi almaya çalışıyordu. Bizimde telefonlarımız sürekli çalıyordu. En son şunu sorduğu hatırlıyorum genel merkezden birine ‘Sıkıntı oy olayı var mı’ diye sordu. Sadece ‘Şanlıurfa’da bir sıkıntı olduğunu ama onunda sonucu değiştirebilecek bir sıkıntı değil’ dedi” ifadelerini kullandı.

“BİRKAÇ DEFA AÇIKLAMA YAPMAK İSTEDİ”

Muharrem İnce’nin seçim sonuçlarından sonra açıklama yapmak istediğini belirten Başkan Özcan, “Muharrem Bey birkaç defa açıklama yapmak istedi. Ondan sonra genel merkezden bir yetkili ile görüştü. ‘Önce genel başkan bir açıklama yapacak sonra sizsin yapmanızı istiyor’ dediler. Genel başkanda saat 1 civarında açıklama yaptı. Ondan sonrada Muharrem Bey biri ile yazışıyordu. Meğer İsmail Küçükkaya ile yazışıyormuş. ‘Adam kazandı’ diye. Birden bizde gördük ekranlarda. Hatta dedik ki, ‘Başkanım niye bunu İsmail Küçükkaya’ya dediniz’ diye. ‘Biz özel konuşuyorduk gidip onu aktarmış’ dedi” ifadelerine yer verdi.

“NİYE BUNLAR KONUŞMUYOR’ DEMİŞ BEN KONUŞTUM”

Muharrem İnce’nin seçim gecesi yaşananlara anlattıklarının %99’unun doğur olduğunu söyleyen Başkan Özcan, “Ben otelden saat 02.00’de ayrıldım. Ama sorulan o akşam Muharrem İnce alkol aldı mı sorusuysa, hayır almadı. Muharrem İnce yalan söyleyen bir adam değil. Genel merkezden açıklama yapmasını söyleyende oldu, açıklama yapma yanlış olur diyende oldu. Muharrem Bey o gecenin şahitlerinden biri olarak beni göstermiş. ‘Niye bunlar konuşmuyor’ demiş. Ben konuştum. Muharrem Bey’in anlattıklarını %99’u doğru” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.