Başkan tünelin içinde ilk pozunu verdi

Başkan tünelin içinde ilk pozunu verdi
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın 12 yılık mücadelesinin ardından kazma vurulan Karadere Tüneli’nde 52 metre ilerleme sağlandı. Hızla devam eden tünel çalışmalarının 800 iş gününde tamamlanması gerekirken, firma 650 iş gününde çalışmayı tamamlamak için çalışmalarına hızla devam ediyor.

Bolu’nun içme suyu ihtiyacı, Bolu'ya yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan Karadere'den gelecek. Saniyede 140 litrelik kaynak suyu ile karşılanacak. Karadere sularının Bolu'ya aktarılması ise, 3 bin 600 metre uzunluğa sahip olan su tünelinde çalışmalar devam ediyor. TÜNEL DE 67 METREYE ULAŞILDI Toplamda 3 bin 600 metre uzunluğa sahip olacak olan su tünelinde şu anda giriş ve çıkış olmak üzere iki yönde çalışmalar devam ediyor. Giriş bölümünde yapılan çalışmalar 52 metrere ulaşırken, çıkış bölümünde ise 15 metrede çalışmalar sürüyor. İhaleye göre 800 iş gününde tamamlanması gereken çalışmaların 650 iş gününde tamamlanması için yoğun mesai uygulanıyor. Tünel çalışmalarına devam eden yüklenici firma, beton ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşayınca kendi beton santralini bölgeye kuruyor. 12 YILLIK MÜCADELE Çalışmaları yakından takip eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Göreve ilk seçildiğimde Karadere Suları’nı Bolu’ya getireceğimi söylemiştim. Ancak bu öyle kolay olmadı. Burada hem siyaseten hem devlet kurumlarında il genel meclisinde zorluklarla karşılaştık. Ancak 12 yılın sonunda bunların hepsini geride bırakmış bulunuyor. Her hangi bir aksilik çıkmaması durumunda da en geç 2,5 yıl sonra Bolulular evlerinde dağ suyu içecekler” diye konuştu. (Hakan Aydın)
Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.