Bolu'da evleri su bastı! Sular 30 santimetreye yükseldi

Bolu’da sağanak yağış nedeniyle Karaçayır Mahallesi’ndeki bir sitenin zemin katında bulunan 6 daireyi su bastı. Evlerini kendi imkânlarıyla kurtarmaya çalışan vatandaşlar yardım istedi; ekipler su tahliyesi için yardımcı oldu.

Bolu'da evleri su bastı! Sular 30 santimetreye yükseldi
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Bolu’da etkili olan sağanak yağış, evleri su altında bıraktı. Karaçayır Mahallesi’nde bir sitenin zemin katındaki 6 daireyi su basarken, evlerine dolan suyu kovalarla tahliye etmeye çalışan vatandaşların çabası yetersiz kaldı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

6 DAİREYİ SU BASTI

Sabah saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış, Bolu’da hayatı olumsuz etkiledi. Karaçayır Mahallesi Ali Rıza Tekemen Caddesi’nde yollar göle dönerken, Köroğlu Sitesi’nin 6 katlı E Blok’unun zemin katındaki 6 daireyi su bastı.

Evlerine dolan suyu gören vatandaşlar, kovalarla kendi imkânlarıyla tahliye çalışması yaptı. Ancak suyun yükselmesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istendi. İhbarla birlikte bölgeye AFAD, itfaiye ve polis ekipleri yönlendirildi. Ekipler, dairelerde biriken suyu tahliye etmek için çalışma başlattı.

“SUYUN YÜKSEKLİĞİ 30 SANTİMETREYE KADAR ÇIKTI”

Su basan dairelerden birinde yaşayan Kayahan Çatak, yaşadıkları anları anlattı. Yağmurun saat 19.00 sıralarında etkili olduğunu belirten Çatak, suyun önce pencere önünde biriktiğini, ardından evin içine sızdığını söyledi.

Çatak, “Camın önünde su birikintisi vardı. Sızıntı olduğunu fark ettik. Eşyalarımız ıslanmaya başladı. Kendi imkânlarımızla suyu tahliye etmeye çalıştık ama su 30 santimetreye kadar yükseldi. Tahliye edemeyince 112’yi aradık. Ekipler geldi, şu an suyu boşaltmaya başladık. Dışarıda su yarım metre, evin içerisinde ise 30 santimetre. Aynı zamanda rögarlar da taşıyor” dedi.

Bölgede ekiplerin su tahliye çalışmaları sürüyor.

Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.