Bolu’da 4 katlı bir apartmanın garajında hava kompresöründen çıkan kıvılcımlar yangına neden oldu. Kısa sürede büyüyen alevler garajı sararken, yangında bir otomobil ve apartmanın bazı bölümleri zarar gördü.
Yangın, saat 10.15 sıralarında Sümer Mahallesi Sema Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre S.T., aracının lastiğini şişirmek amacıyla apartmanın garajında bulunan hava kompresörünü fişe taktı.
Bir süre sonra kompresörün bağlı olduğu prizden kıvılcımlar çıkmasıyla yangın başladı. Kısa sürede büyüyen alevler garajın tamamını sardı.
Otomobili kurtarmaya çalıştı, araç da yandı
Yangını fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Ekipler olay yerine ulaşana kadar otomobilini yanan garajdan çıkarmaya çalışan S.T. başarılı olamadı. Alevlerin sıçraması sonucu otomobilin sağ kısmı da yanmaya başladı.
İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
3 kişi yangından etkilendi
Yangında otomobilde ve apartmanda büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Dumandan etkilenen 2 kişi ile aracını kurtarmaya çalışırken vücudunda yanıklar oluşan S.T.’nin tedavisi, olay yerinde sağlık ekiplerince ambulanslarda yapıldı.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.
