20 yıllık kebap ustaları Suat ve Selim Saçan kardeşler Bolu halkının en çok acısız Adana kebabını sevdiğini açıklayarak, “Bolulu vatandaşlar pek acıyı sevmiyor. Fazla kebap kültürünün olmadığı kentte vatandaş son 4 senedir kebap çeşitlerini tüketmeye başladı. ” dedi.
Haber:Ayşe TAVAŞ
Bolu’da 6 yıldır ocağın başına geçerek vatandaşlara birbirinden farklı kebap lezzetleri sunan Saçan kardeşler meslekte 20 yılı geride bıraktı. Yıllardır ete şekil veren kebap ustaları Bolu halkının en çok hangi kebabı sevdiğini açıkladı. Suat Saçan ve ağabeyi Selim Saçan, güvenilir kasaplardan aldıkları etlerle kebaplarını sunduklarını belirterek işlerini severek yaptıklarını vurguladı. İl dışından da lezzetlerini tatmaya gelen müşterilerinin olduğunu anlatan Suat Saçan, şunları söyledi:
“Bolulular kebap çeşitlerimiz içerisinde en çok acısız Adana kebabını tüketiyor, acıyı pek sevmiyorlar. Bolu’da pek kebap kültürü yoktu genelde ev yemeklerine tercih fazlaydı. Son 4 senedir kebap lezzetine ilgi fazla.” ifadelerini kullandı.