Bolu Belediyesi, Türkiye’nin en prestijli yerel yönetim ödülü “Altın Karınca”dan bir kez daha ödülle döndü. Bugüne kadar 6 yerel yönetim kategorisinde “Altın Karınca” ödülüne layık görülen Bolu Belediyesi, bu sene de “Bolu Uluslararası İzzet Baysal Mutfak Günleri” ile “Kültür ve Sanat” kategorisinde ödüle layık görüldü. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Uluslararası İzzet Baysal Mutfak Günleri ile Bolu’nun en önemli kültürel değerlerinden mutfağımızı dünyaya tanıtıyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen ünlü şefler, aşçılar diyarı Bolu’nun yemeklerine hayran kalıyor. Bolu, eşsiz mutfağıyla dünyada da bir marka olacak” dedi.
Türkiye’nin en başarılı Belediye Başkanı ve projelerini belirlemek amacıyla Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen, Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, bu sene 7’nci kez sahiplerini buldu.
Afet yönetimi, kültür ve sanat, ulaşım, sürdürülebilir çevre yönetimi, kurumsal gelişim, sosyal belediyecilik, şehircilik altyapısı, şehir teknolojileri, yerel kalkınma ve işbirliği olmak üzere 9 kategoride gerçekleştirilen yarışmada, Bolu Belediyesi, “Kültür ve Sanat” kategorisinde, “Bolu Uluslararası İzzet Baysal Mutfak Günleri” ile ödüle layık görüldü.
“Kültür ve Sanat” kategorisindeki ödüller, belediyelerin bulundukları bölgenin tarihi, coğrafi, kültürel ve sanatsal güzelliklerini, yurt içinde ve yurt dışında başarıyla tanıtan projelere veriliyor.
Bolu Belediyesi adına ödülü, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen, Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldı. Davarcıoğlu, “Altın Karınca, yerel yönetimler için çok prestijli bir ödül. Bu seneye kadar 6 Altın Karınca ödülüne layık görülmüştük. Bu sene ‘Kültür ve Sanat’ kategorisinde de ödüllendirilmekten büyük gurur duyduk” dedi.
Yılmaz: “Bolu’nun zengin mutfağını bütün Dünyaya duyuracağız”
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise Bolu Belediyesi projelerinin 2017 yılında da Altın Karınca ile ödüllendirilmesini ve Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri’ni şu sözlerle değerlendirdi:“Belediyemiz, Bolu’yu en yaşanabilir dünya kentleri arasına yerleştirecek vizyon projeleri ile çağdaş belediyecilik anlayışının en başarılı örneklerini sergiliyor. Bu doğrultuda, alt yapı ve üst yapı çalışmaları kadar sanat ve kültür projelerimize de eşit ağırlık veriyoruz. Bolu Uluslararası İzzet Baysal Mutfak Günleri, kültür projelerimizin önde gelenlerinden biri... Bolu, bir aşçılar diyarıdır; hatta ‘Osmanlı Sarayının Mutfağı’ olarak bilinir. Günümüzdeyse Bolu; Türk yemek kültürünü dünyaya tanıtacak bilgi ve donanıma sahip nitelikte yiyecek, içecek işletmecileri ve şefler yetiştirerek aşçılık alanında marka haline gelmektedir. Tabiatın Kalbi Bolu’yu ‘gastronominin de kalbi’ yapmaya kararlıyız. Önümüzdeki süreçte bu konuda yeni projelere de imza atmayı hedefliyoruz. Gelenekselleştirdiğimiz, Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri’ne, yurtiçi ve yurtdışından 450 aşçı ile aralarında dünyaca ünlü şeflerin de yer aldığı 100 jüri üyesi katılmıştı. Bolu Belediyesi olarak şehrimizin ve ülkemizin yemek kültürünü dünyaya başarıyla tanıtmaya devam edecek; Bolu’nun eşsiz ve zengin mutfağını dünyada da bir marka haline getireceğiz.”
Bolu Belediyesi gerçek bir altın karınca
Bolu Belediyesi, vizyon projeleri ile Altın Karınca ödülünü daha önce 6 kez kazanmıştı. 2012 yılında "Bolu Belediyesi ve Kent Konseyleri Projecilik İşbirliği" projesiyle “Kurumsal Gelişim”, "Enerji Üretim Tesisi" projesi ile de “Çevre ve Altyapı” kategorilerinde ödüle layık görülen Bolu Belediyesi, 2016 yılında ise “Sultan hamamı restorasyonu”, “Kent Bilgi Sistemi ve Performans Ölçümü”, “Ulaşımın Tek Bir Merkezde Toplanması ve Araçların Tamamının Engellilerin Kullanımına Uygun Hale Getirilmesi” ve “Bolu'ya Has Endemik Bitkilerin Toplanması ve Gen Bahçesi Oluşturulması” projeleriyle 4 farklı kategoride Altın Karınca ödülü kazanmıştı.