Bolu'ya çelik fabrikası kuruluyor

Bolu'ya çelik fabrikası kuruluyor
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş
Hakan Aydın'ın özel haberine göre; uzun yıllardır Ortadoğu ülkelerinde askeri malzeme üzerine ticaret yapan Boluspor Başkan Yardımcısı Oktay Ercan, bir süredir Bolu’da hayata geçirmek istediği çelik yelek fabrikası için çalışmalarına hız verdi. Organize Sanayi Bölgesi’nde Otella ismiyle faaliyetlerine devam eden fabrikayı satın aldığı belirtilen Ercan’ın, 2018 yılı içerisinde gerekli çalışmaları yaparak faaliyetlerine başlamayı planladığı belirtiliyor. Boluspor Başkan Yardımcısı Oktay Ercan, bir süredir kentimizde yapmak istediği yatırım için aradığı arsayı Organize Sanayi Bölgesi’nde bularak satın aldı. Uzun yıllardır Sudan da askeri malzemeler üzerine ticari hayatına devam eden ve bunun yanı sıra spor kulüpleri de bulunan Ercan, memleketi Bolu’ya çelik yelek üretimi yapacak olan bir fabrika kurmak istiyordu. 40 MİLYON DOLARLIK YATIRIM Fabrikayı kurmak amacıyla uygun bir arsa arayan Ercan, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Otella isimli fabrikayı satın alarak çalışmalarına hız verdi. Oktay Ercan’ın Bolu’ya yapacağı yatırımın 40 milyon dolar civarında olacağı ve yaklaşık 1500 kişiye istihdam sağlayacağı gelen bilgiler arasında. Seçimlerin tamamlanmasının ardından Ercan’ın fabrikayı kurmak üzere çalışmalarına hız vereceği ve 2019 yılında üretime geçmek istediği belirtiliyor. OKTAY ERCAN KİMDİR? 1968 Bolu doğumludur. İlkokul ve lise öğrenimimi Bolu’da tamamlamıştır. 1990 yılında tekstil işine başlamış, 1993 yılında ise kendi işini kurmuş, konfeksiyon yan ürünleri imalatı ve ticareti üzerine faaliyet göstermiştir. 1999 yılında Türkiye’deki ilk çadır fabrikasını kurup Türk Kızılay’ına 30.000 çadır üretimi yapmıştır. 2001 yılında Sudan’a, Sudan Silahlı Kuvvetleri’nin daveti üzerine gitmiş ve halen 1000 kişinin istihdam edildiği, Sudan ordusunun tüm ihtiyaçlarını imal eden ve yurtdışından karşılayan Sur Military Clothing Factory şirketini kurmuştur. Halen ülke dışındaki pek çok proje ortağı firmalar ile şirket hacmini artırarak devam etmektedir. Halen Sudan’da Alışveriş Merkezi, Medikal Sektörü, Ziraat/Tarım alanlarında faaliyet yetkisi bulunmaktadır. 2005 yılında Sudan Türk İş Odaları Derneği’ni kurarak 4 yıl başkanlığını yapmıştır. 2009 yılında Arap ve Müslüman İş Odaları Federasyonu Başkanı olmuş ve halen bu görevi                                   yürütmektedir.
Reklam
Yorumlar

1 yorum yapılmış

  • Ali güney (4 yıl önce)
    Şimdiden bolumuza hayırlı olsun bende bir bolulu olarak ahşı olarak iş istiyorum tüm ahşılık sertifikalarım var bolu yeni güney köyünde yaşıyorum 05412067398
    0
    0
    Yanıtla
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.