Bu binalar heba olmasın, verin Boluspor'a

Bu binalar heba olmasın, verin Boluspor'a
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Gölcük Tabiat Parkı'nda 'bungalov ve dağ köşkü' projesi kapsamında belediye tarafından 25 bungalov ev yapıldı. Sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Gölcük Platformu'nun doğanın yapısının bozulacağı gerekçesiyle açtığı davada İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi, ardından da projeyi iptal etti. Projenin iptali kararı Danıştay’a taşınırken, 2018 yılında 7 milyon TL harcanarak yapılan bungalov evler atıl kaldı. Şimdi Bolu kamuoyu adeta kaderine terk edilen bu yapıların Boluspor'a verilmesini arzu ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca Bolu Belediyesi'ne 2012 yılında, 29 yıllığına kiralanan Gölcük Tabiat Parkı için 19 Aralık 2017'de ihale yapıldı. İhale kapsamında, 19 odalı dağ köşkü ile 25 bungalov yapımı ve göl gazinosunun özel işletmeye verilmesi yer aldı. Projeye karşı çıkan sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Gölcük Platformu, doğanın yapısının bozulacağı gerekçesiyle yargıya başvurdu. Mahkeme aşamasında, Bolu Belediyesi'nce Gölcük Tabiat Parkı'nda ormana bungalovlar yerleştirildi. Bungalovlar hazır hale geldi. Neredeyse bitmek üzere olan projeyle ilgili 2018 yılının aralık ayında, Bolu İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. 2019 yılının mayıs ayında da mahkeme tarafından proje iptal edildi.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Bolu İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararına itiraz ederek davayı Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi 2020 yılının mart ayında konuya ilişkin kararını açıkladı. Kararda, “Ankara Bölge İdare Mahkemesi dava konusu işlemin kısmen iptali, kısmen davanın reddi, kısmen davanın esası hakkında karar verilmesine yer olmadığı yolunda Bolu İdare Mahkemesi’nce verilen kararın istinafa başvurulan kısmı usul ve hukuka uygun olup kaldırılmasını gerektiren bir neden bulunmadığından, istinaf başvurusunun reddine karar vermiş ve 30 gün içinde Danıştay’a temyiz yolu açık olmak üzere, 11 Mart 2020 tarihinde oy çokluğu ile karar vermiştir” denildi.

KARAR, DANIŞTAY'A TAŞINDI

Ankara İdare Mahkemesi’nin kararının ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği tarafından dosya temyize taşınarak Danıştay’a itiraz edildi. Danıştay'ın vereceği karar beklenirken, Bolu Belediyesi'nin 2018 yılında 7 milyon TL harcayarak yaptığı 25 bungalov ev atıl kaldı.

BURASI BOLUSPOR'A YAKIŞIR

Belirsizlik süreci devam ederken Bolu kamuoyu 7 milyon TL harcanarak yapılan ve şu an adeta çürümeye terk edilen bu yapıların Boluspor'a verilmesini bekliyor. Şayet Bolu'daki siyasi irade bu konu ile ilgili bir çalışma yaparsa Milli Parklar binaların kullanma hakkını Bolu Belediyesine, Belediye tarafından da Boluspor'a verilmesinde bir sakınca görünmüyor. Milli servetin göz göre göre heba olmasındansa Boluspor'a verilmesi kamuoyu tarafından umutla beklenirken Bolulu Orman Bakan Yardımcısı Veysel Triyaki'nin konuya hassasiyet göstereceği tahmin ediliyor.

Reklam
Yorumlar

2 yorum yapılmış

  • İsmail (2 yıl önce)
    Boluspor uygun olmaz. Gazetecilere eşit olarak dağıtılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayhan (2 yıl önce)
    Bolu kamuoyunun böyle bir beklentiside yok böyle bir talebide yok nerden uyduruyorsunuz.bolu kamuoyu bu ucubelerin maliyetine satılıp doğanın içinden kaldırılmasını istiyor.söz veripte uygulamayanlara duyurulur.
    0
    0
    Yanıtla
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.