CEMAAT ÇOCUKLAR GİBİ ŞENDİ

CEMAAT ÇOCUKLAR GİBİ ŞENDİ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Bolu’da, korona virüs nedeniyle ibadete kapatılan camilerde 74 gün sonra ilk kez camilerde cemaatle namaz kılındı. Seccadeleri olmayan vatandaşlar ise yağmurlu havaya rağmen dışarıda namaz kıldı. Aşağısoku mahallesinde cuma namazını çocuk parkında kılındı. İmam hutbeyi kaydırağın üzerine çıkıp okurken, cemaat çocuk oyun alanında birlikte namaz kılmanın mutluluğunu yaşadı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında 13 Mart tarihinde ibadete kapatılan camiler 74 gün sonra normalleşme planı kapsamında yeniden açıldı.

İlk Cuma namazının kılındığı camilere seccadeleriyle gelen vatandaşlar polis ve bekçilerin kontrolünün ardından içeri alındı. İlk kez toplu halde ibadet edecek olan vatandaşlar, görevliler tarafından sosyal mesafe kuralına göre işaretli yerlere yönlendirildiler.

Namaz kılmak için camiye gelen ancak seccadeleri olmayanlar içeri alınmadı. Camiye alınmayan kişiler yağmurlu havaya rağmen camilerin önlerinde bulunan alanlarda kartonların üzerinde namaz kıldı. Cuma namazı için camiye gelen 65 yaş üstü bazı vatandaşlar da sokağa çıkmaları yasak olmaları nedeniyle polisler tarafından uyarılarak evlerine gönderildi. 

Bolu’da camilerin yanı sıra 17 Temmuz Spor Salonu ile Çıkınlar Mahallesi ile Kalıcı konutlar mevki'inde bulunan kapalı Pazar yerlerinde Cuma namazı kılındı.

Reklam
Haber Fotoğrafları
Yorumlar

3 yorum yapılmış

  • ali koc (4 yıl önce)
    evinizde kilin.corona bitmeden sakincali
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadettin Güler (4 yıl önce)
    65 yaş üstü ve 18 yaş altı namaz kılamadı. Bizim suçumuz ne anlayamadık. Caddelerde hiç dikkat eden yok. Bizler evde bekle.birazda dikkat etmeyenler evde beklese. Allah cuma kılanların namazını kabul etsin. Bizlerede sabır versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mutesem bolulu (4 yıl önce)
    Allah kabul etsin
    0
    0
    Yanıtla
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.