Bolu’nun doğa harikalarından biri olan Gölcük Tabiat Parkı’na yapılması planlanan dağ köşkü, kır evi ve göl gazinosu kent merkezi ve Gölcük’te düzenlenen eylemle protesto edildi.
Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eylemde bir basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, “Gölcük, sadece konaklama yapmak için otele ve kır evlerine gelecek üst gelir gurubuna mensup sınırlı sayıda turistin girebileceği bir turistik alan haline getirilecektir.” dedi.
Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri olan Gölcük’te yapılması planlanan 25 adet kır evi, dağ köşkü, göl gazinosu ve 18 odalı otel için eylem düzenlendi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı kent merkezindeki eylemde bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, şöyle konuştu; “Gölcük sadece Bolu’nun değil, Türkiye’nin en önemli doğal ve turistik değerlerinden biridir. Ve bilinmelidir ki Gölcük sosyal ve ekonomik durumu ne olursa olsun her kesimden Türk halkına aittir!
Doğanın bu kadar fütursuzca tahrip edildiği günümüzde Gölcük, şehrimizin doğal güzellikleri bozulmamış, hepimizin kenarında huzur bulduğu nadide turistik köşelerinden biridir ve Bolu için kıymet biçilemez bir turistik markadır.
Bugün halkımız ailesiyle birlikte özgürce Gölcük’e gidip piknik yapmakta, etrafında istediği gibi gezip eğlenebilmekte spor yapabilmekte ve huzurla manzaranın keyfini çıkarabilmektedir.
Bolu Belediyesi 2040 yılına kadar Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden kiraladığı Gölcük’e 25 adet kır evi (bungalov), 1 adet dağ köşkü adı altında 18 odalı otel ve göl gazinosu yaptırmayı planlamakta ve bu yapıların yerleşim alanı 2000 m2’yi bulmaktadır. Yap-işlet modeliyle yapılacak bu yapıların doğal ortama zarar vermesi kaçınılmaz olacaktır. Bunun aksini iddia etmek akıl ve mantıkla uyuşmamaktadır. Bununla beraber, bu ihaleyle Belediye tarafından yatırım yapacak firmaya sağlanacak ayni hak ve verilecek imtiyazlar sayesinde Gölcük, sadece konaklama yapmak için otele ve kır evlerine gelecek üst gelir gurubuna mensup sınırlı sayıda turistin girebileceği bir turistik alan haline getirilecektir.
Gölcük’ün eşsiz doğal yapısı titizlikle korunmalıdır. Ancak sadece doğal güzellikleri korumak yetmez! Daha önce de söylediğimiz gibi Gölcük ekonomik ve sosyal durumu ne olursa olsun her kesimden Türk halkına aittir ve bu güzellikleri yaşamayı sadece üst gelir gurubu için mümkün kılacak hiçbir düzenleme, ne amaçla olursa olsun halkımızın yararına değildir ve kabul edilemez.
Böyle bir doğal güzellik yapılaşmaya açıldığında yapılacak bir hatanın geriye dönüşü maalesef mümkün olmamaktadır. Ayder yaylasındaki, Uzungöl’deki yapılaşma önümüzde acı bir doğa katliamı olarak durmaktadır.
Biz, turizmin en önemli değeri olan doğal yapının bozulmaması için azami dikkat gösterilmesi koşuluyla, Bolu’ya gerçekleştirilecek yeni turizm yatırımlarını destekliyoruz. Kalıcı tesislerin Gölcük’ün hemen altında bulunan Karacasu’ya yapılması, belirtilen olumsuzlukları azaltacaktır. Gölcük’ün günübirlik tesisler vasıtası ile tüm ziyaretçilere hizmet vermesi, gerekirse günübirlik tesislerin yenilenmesi ve geliştirilmesi, halkımızın ve Bolu Turizminin menfaatinedir.
Bu değerler çocuklarımıza bırakacağımız miraslardır. Bu emanetleri en iyi şekilde koruyarak sonraki kuşaklara bırakmak bizlerin öncelikli görevidir!”
Basın açıklamasının ardından otobüslerle Gölcük Tabiat Parkı’na çıkan göstericiler, el ele tutuşarak zincir oluşturdular. Grup, göl çevresinde yürüdükten sonra protestolarını sonlandırdı.