Gönüllüler yangınla mücadale için seferber oldular

Bolu'nun Göynük ilçesindeki orman yangını söndürme çalışmalarına gönüllüler de destek veriyor. Gönüllü olarak bölgeye gelen vatandaşlar adeta seferber olmuş durumda.

Gönüllüler yangınla mücadale için seferber oldular
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Yangın, Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda başlamış ve söndürme çalışmaları Bolu ve çevre illerden gelen ekiplerle sürdürülüyor. Çalışmalara 12 helikopter, 138 arazöz, 245 araç ve iş makinesiyle birlikte 1357 personel katılıyor.

Gönüllülerin de dahil olduğu bu mücadelede, Antalya'dan Orman Genel Müdürlüğü (OGM) personeli ve İstanbul'dan Toplumsal Afet Platformu (TAP) gönüllüleri, zorlu ve engebeli arazilerde büyük özveriyle çalışıyor.

Antalya'nın Kumluca ilçesinden gelen OGM personeli Kenan Okyay, gönüllülerle birlikte 20 kişilik bir ekiple yangını söndürmek için mücadele verdiklerini belirtti.

İstanbul'dan gelen TAP gönüllüsü Salih Gül, ormanları kaybetmemek için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak, yangının yeniden alevlenme riskine dikkat çekti.

Gül, gönüllülerin itfaiye ekiplerine moral ve fiziksel destek sağladığını, onların dinlenmesi ve ihtiyaçlarını karşılamaları için yardımcı olduklarını ifade etti.

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.