Görgüsüzlere sessiz kalmayın

Görgüsüzlere sessiz kalmayın
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Türk Ceza Kanunu (TCK) hükümlerine göre huzur bozmak ve başkasının malını kirletmek suç olarak kabul görmektedir. Apartmanda halı silkelemek yasal suç olarak kabul görmekle  birlikte 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talebi ile dava açılabilmektedir.

Haber: Ayşe TAVAŞ

Şehirleşmeyle birlikte yaygınlaşan apartmanlar farklı kültürlerden insanların ortak yaşam alanını oluşturuyor. Ortak yaşam alanları beraberinde birçok soruna neden olabiliyor.  Apartmanda yaşayan komşular arasında yaşanan sorunlar, balkondan halı silkelemek ve çırpmak,  balkondan aşağı sarkacak şekilde çamaşır asmak, balkondan aşağı çöp atmak gibi sorunları beraberinde getirirken bunları yapanlar artık cezasız kalmıyor. Türk Ceza Kanunu’nun 123. maddesine göre, kişilerin huzur ve sükununu bozmak Türk Ceza Kanunu’nun 151. maddesine göre ise mala zarar vermek suçtur. Huzur bozmanın cezası ise  üç aydan 1 yıl kadar hapis cezası ile sonuçlandırılabiliyor. Türk Ceza Kanunu’nun 151. Maddesindeki mala zarar verme ise şöyle, Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, 4 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılmaktadır. 

Apartmanınızda komşularınızla buna benzer sorunlar yaşıyorsanız, sözlü iletişim kurduğunuz halde sağlıklı sonuca varamıyorsanız öncelikle apartman yönetimine başvurun bu şekilde çözüme varamadıysanız  mahkemeye başvurabilirsiniz.  

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.