Grip aşısı koronavirüsten korur mu ?

Grip aşısı koronavirüsten korur mu ?
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Koronavirüs ile grip virüsünün birbirinden çok farklı olduğunu kaydeden Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Farmakoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Mert Vural, insanların ‘grip aşısı beni koronavirüsten de korur’ diye düşünmemesi gerektiğini söyledi.

Vural, “Grip aşısı olunca koronavirüsten korunmuş olmuyoruz. Vatandaşlarımızın net şekilde bilmesi lazım; yalancı bir güvene girilmemesi lazım. ‘Grip aşısı oldum, artık bu sene koronavirüs geçirmem’ veya ‘bu aşı beni koronavirüsten de korur’ diye düşünmemesi lazım. Grip aşısı bizim o dönemde koronavirüs enfeksiyonu olup, koronavirüsü daha ağır geçirmemizi engeller. Ağır grip geçirip diğer enfeksiyonlara açık hale gelebiliyoruz. Yani bizi, aynı anda koronavirüs enfeksiyonu olursak daha ağır geçirmemizi engelleyecektir. ‘Ama grip aşısı oldum koronavirüse karşı koruyuculuğu vardır’ diye kesinlikle düşünmemek lazım” diye konuştu.

Mesafeye, maskeye, el hijyenine dikkat edilmesi gerektiğine de vurgu yapan Vural, “Yapılan bazı çalışmalar diyor ki; maske ve mesafenin koruyuculuğu o kadar yüksek ki aşı bekliyoruz ya biz gelecek aşılardan bile maske mesafe koruyuculuğu daha yüksek” dedi. 

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.