Demirkol, “Projeleri Ankara’ya gidip koparıp alacak bir yönetim anlayışına sahip olmamız lazım. Bütün iller hizmet trenini yakalarken biz sanal gündemlerle sadece hızlı treni değil, bütün hizmet trenlerini kaçıyoruz.” dedi.
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Meclis toplantısına, AK Parti Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Aydoğan Tekin, Meclis ve Meslek Komite Üyeleri ve Meclis üyeleri katıldı.
“Sadece hızlı treni değil bütün hizmet trenlerini kaçıyoruz”
AK Parti Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol burada yaptığı konuşmada kurumlar arasında birlik beraberliğin önemine değindi ve “İlimizde 3 milletvekilimiz var. Türker Ateş vekilimiz daha önce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptı. İsmail Akgül vekilimiz var. Yüksel Coşkunyürek vekilimiz daha önce bakan yardımcılığı yaptı. Vizyoner, iletişim ağları çok güçlü vekillerimiz var. Biz belediye başkanı olduğumuzda vatandaşın bizden beklentisi şu; TSO Başkanımızla, 3 milletvekilimizle, gerekirse 3 partimizin il başkanları ile, valimizle, o kurumu ilgilendiren kurum müdürümüzle ve o konuyu ilgilendiren kim varsa Ankara’ya gidip koparıp alacak bir yönetim anlayışına sahip olmamız lazım. Bütün iller hizmet trenini yakalarken biz sanal gündemlerle sadece hızlı treni değil bütün hizmet trenlerini kaçıyoruz. Sadece Bolu diyerek çıktığımız bu yolda tüm adaylara başarılar diliyorum. Sükunetle, hoşgörü içerisinde, vizyonun, projenin konuşulduğu, genel tartışmalardan, kişisel kavgalardan uzak, proje odaklı, hizmet odaklı bir seçim olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
İl Sağlık Müdürlüğü görev süresi boyunca 7 bin 500 personeli ile pandemi gibi ağır badire atlattıklarını söyleyen Demirkol, yaptıkları, yapamadıkları ve yapılması gerekenlerle ilgili olarak şunları kaydetti;
“Spor turizmi için otelciliği hızlıca geliştirip yatak sayısını artırmamız lazım”
“Sağlık turizminde maalesef Bolu hiç pay alamıyor. Bugün sağlıkta çevre illere hitap eden bir ilken, yoğun bakım sayımız Türkiye’nin en yüksek yoğun bakım sayısına sahip. Fizik Tedavi Hastanesi Türkiye’nin en iyi fizik tedavi hastanesi. Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bölgenin ve Türkiye’nin en nitelikli hastanesiyken, Eğitim ve Araştırma Hastanesi örnek afiliasyon hastanesi iken biz halen üniversite hastanesinin bahçesindeki otopark sorununu çözemedik. Üniversite bahçesine yeni bir hastane yapamadık. Gündemimizi bunlar oluşturmalı. Bir belediye başkan adayı olarak yaptıklarımız ve yapamadıklarımızla bunları konuşurken Ticaret ve Sanayi Odamızın da bu konuda ki gayretlerini tebrik ediyorum. Gündem oluşturmalıyız, tartışmalarımız Bolu’nun projeleri üzerine olmalı ve işin sonunda Bolu’nun kazanıyor olması lazım. İzzet Baysal Vakfımızın büyük destekleri oldu. Vakfımız hastaneleri yapıp bizlere emanet etti biz bunları geliştiremiyoruz teknik olarak eskimiş hastanelerimiz var. Başka iller bir gün bize lazım olur diye in cin top oynadığı ardiye hastaneler yaparken biz tıklım tıklım dolu kardiyoloji poliklinikleri ile karşı karşıyayız. Bunları hep beraber ilin tüm dinamikleri ile çözebiliyor olmamız lazım. Çözmemek iradesi göstereninde canının yanıyor olması lazım. Çünkü burası Bolu, bir başka Bolu’muz yok. Biz belediye başkanı da olursak, il sağlık müdürü de olursak keyfe keder işler yapamayız. Çünkü bu babamızın şirketi değil ki batarsa ona hesap verelim. Burası İzzet Baysal’ın bizlere emaneti, nice insanların katkıları ile oluşmuş bir şehir. Sağlık turizmini Bolu’da tüm uluslararası arenada ortaya koyabilmemiz lazım, iki havaalanına da bu kadar yakınken. Spor turizmi için, yaz kampları için otelciliği hızlıca geliştirip yatak sayısını artırmamız lazım. Kültür turizmi anlamında ciddi çalışmalar yapmamız lazım. Köroğlu’nu iyi anlatıp Bolu’nun hikayesini oluşturmamız gerekiyor.”