İzzet Baysal Vakfından yeni eğitim yatırımı müjdesi geldi

İzzet Baysal'ın Bolululara emanet ettiği İzzet Baysal Vakfından yeni eğitim yatırımı müjedsi geldi. Müjdeyi duyuran İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Yamaner, "İZ - SAL Ortaokulu Bolumuza hayırlı olsun" dedi

İzzet Baysal Vakfından yeni eğitim yatırımı müjdesi geldi
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Ahmet Baysal Başkanlığında Bolu'ya yarırımlarını aralıksız sürdüren İzzet Baysal Vakfı'ndan bir eğitim yatırımı müjdesi daha geldi. İzzet Baysal Vakfı tarafından Alpagut Mahallesinde bir ortaokul yapılacağı duyuruldu.

Bu güzel müjdeyi Bolululara duyuran İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Yamaner, "Vakfımızın yatırımlarına karar verirken eğitim ve sağlık anlamında ilgili kurum ve kuruluş yöneticileri  ile düzenli görüşmeler yapıyoruz. Bu görüşmeler sonrasında en son Bolu Valimiz ile istişare ederek yeni yatırımımıza karar veriyoruz. 

ÖĞRETMENLER GÜNÜNE YETİŞECEK

Çok yakında Vakıf Başkanımız Sayın Ahmet Baysal’ın da katılımı ile “ İZ - SAL Ortaokulu” imza protokolünü düzenleyeceğiz. Yeni eserinin temel atma törenini 24 Kasım Öğretmenler günü tarihine yetiştirmeyi planlıyoruz. 

OKULUN İSMİ İZ - SAL ORTAOKULU OLACAK

24 derslikli ortaokulun  ismini seçerken,  kurucumuz İzzet Baysal’ın ve Vakfının temellerini oluşturan tüm hayırların mayası olan ülkemizin ilk mekanize döküm sanayi fabrikası  girişimi  olan fabrikasının ismi “İZ - SAL” ismini  seçtik. Okulun yer seçimini mili eğitim müdürlüğü ile istişare ederek karar verildi.  Alpagut ve Kılıçarslan bölgesinde ortaokulda eğitim ve öğrenim gören devlet okullarımızda sınıflardaki öğrenci sayılarının çok yüksek olması ve inşaatı başlanacak  eğitim tesisisin önümüzdeki yıllarda bölgenin ihtiyacını en iyi şekilde karşılayacak olması en büyük heyecanımız. 

2024 yılı üçüncü çeyreğinde “ İZ - SAL “ ortaokulu yatırım  kararı alınması süreci, önerilen arazisinin eğitim tesisi olarak tahsis edilmesi ve Vakfımızın bütçe planlamamıza uygun bir yatırım kararı için Vakıf yönetim kurulu üyeleri olarak son üç aydır önemli görüşmeleri tamamladık.

İlimize yeni bir eğitim tesisi kazandırma sürecine önemli katkı sağlayan başta Sayın Valimiz Erkan Kılıç, Bolu Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyelerine, İl Özel İdare yetkililerine, geçmiş dönem İl  Milli Eğitim Müdürümüze ve yöneticilerine, İl Genel Meclisi Başkanımıza  ve İl Genel Meclis üyelerine tekrar teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.