“Kimin aklına geldiyse helal olsun” dedirten uygulama

Bolu’da bir ilkokulda hayata geçirilen kartlı turnike sistemi sayesinde veliler, çocuklarının okula giriş-çıkışını anlık mesajlarla takip edebiliyor.

“Kimin aklına geldiyse helal olsun” dedirten uygulama
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Bolu’da bir ilkokulda hayata geçirilen uygulama, velilere “işte olması gereken sistem bu” dedirtti.

Merkez 100. Yıl İlkokulu’nda okul yönetimi ve okul aile birliğinin girişimiyle geçen yıl ekim ayında kurulan kartlı turnike sistemi, öğrenci güvenliğini üst seviyeye taşıdı.

Sistem kapsamında öğrenciler, okula giriş ve çıkışlarda kendilerine tanımlanan kartları turnikeye okutuyor. Bu esnada öğrencinin okula giriş ve çıkış bilgisi, eş zamanlı olarak velilerin cep telefonlarına kısa mesaj (SMS) ile iletiliyor.

Saat 09.00 itibarıyla okula gelmeyen ya da geç kalan öğrenciler için de velilere otomatik uyarı mesajı gönderiliyor. Ayrıca uygulamaya dahil edilen “ziyaretçi kartı” sistemi sayesinde, okul dışından gelen kişilerin kontrolsüz şekilde içeri girmesi de engelleniyor.

Uygulamadan memnuniyetini dile getiren veli Nilgün Aydın, sistem sayesinde çocuklarını daha güvenli şekilde okula gönderdiklerini belirterek,

“Mesaj sadece bana değil, babasına da gidiyor. Çocuğumuz okula geç kaldığında ya da hiç gitmediğinde anında haberimiz oluyor. Küçük bir bebeğim daha var, her zaman götüremiyorum ama bu sistem sayesinde içim rahat. Türkiye’deki tüm okullarda olması gereken bir uygulama” dedi.

Bir diğer veli Mustafa Kırgöz ise,

“Öğrencimiz okuldan çıkarken kartını okutuyor ve saniyesinde mesaj geliyor. Son dönemde yaşanan olaylardan sonra bu sistemlerin okullarda olması şart. Çok iyi düşünülmüş” ifadelerini kullandı.

Uygulama, hem güvenlik hem de veli kontrolü açısından örnek gösterilen sistemler arasında yer almaya başladı.

Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.