Komutan hakim karşısında

Komutan hakim karşısında
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

15 Temmuz kalkışması sonrası gözaltına alınan 2. Komando Tugay Vekili Albay C.T. ve Tugay Komutanlığı’nda görev yapan 7 askeri personel adliyeye sevk edildi.

15 Temmuz tarihinde FTÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen kalkışma hareketine destek veren Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer gözaltına alınmış daha sonra tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Güneşer’den sonra 2. Komando Tugay Komutanlığına vekaleten eden Albay Cahit Tirindaz ise bir süre sonra göz altına alınmış, ancak çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. TUGAY’DA 8 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ Cumhuriyet Savcıları tarafından son yapılan çalışma ile adli kontrol şartıyla serbest kalan Albay Cahit Tirindaz tekrar göz altına alınırken, operasyon sırasında 1 yarbay, 1 yüzbaşı, 2 üsteğmen, 1 teğmen ve 2 astsubayın daha göz altına alındığı belirtilmişti. Gözaltına alınan Komando Tugay Komutanlığı personellerinden Albay C.T. Yarbay V.C. Yüzbaşı N.K. Üsteğmenler O.T. ve M.G., Teğmen Ü.B. Astsubaylar A.B. ve M.E. bu gün Emniyette alınan ifadelerinin ardından Adliyeye sevk edildi.
Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.