Konyalıoğlu, 'gülmedim haline acı tebessüm ettim' dedi

Meclis toplantısında Tanju Özcan'ın 'niye gülüyorsun' diyerek zor duruma düşürmeye çalıştığı meclis üyesi Selami Konyalıoğlu konuştu. Konyalıoğlu, gülmediğini Özcan'ın acınası haline acı şekilde tebbüssüm ettiğini dile getirdi.

Konyalıoğlu, 'gülmedim haline acı tebessüm ettim' dedi
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Belediye Meclis toplantısında kendisini her konuda cesurca eleştirmekten geri durmayan Belediye Meclis Üyesi Dr. Selami Konyalıoğlu’na avazı çıktığı kadar bağıran Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, Konyalıoğlu, “Beni gülüyorsun diye lanse etmeye çalşıyorsunuz. Ben orada gülmüyorum, sizin acınası sahne oyununuza acı acı tebessüm ediyorum” dedi.

Dr. Selami Konyalıoğlu 78 kişinin hayatını kaybettiği otel faciasından sonra Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kendi üzerinden sorumluluğu atabilmek için her yola başvurduğunu, her yolu kendine mubah gördüğünü ifade ederek, “Sümen altı edilen itfaiye raporunu Türkiye değil dünya duydu. Henüz herkes bu facianın acısını yaşarken kendisi televizyon televizyon gezip kendinden başka herkesi günah keçisi ilan etmeye çalıştı. Hepinizin malumu olduğu üzere itfaiye müdürünü bile korkmakla itham etti. Zannediyor ki bağırarak çağırarak haklı çıkacak. Burada bir vebal var. Burada bir ihmal var. Bu ihmale bu vebale ortak olan herkes bunun cezasını çekecek” şeklinde konuştu.

SÖZ HAKKI VERMEDİ

Meclis toplantısında yaşananlara da değinen Konyalıoğlu, “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki dün meclis toplantısında tarafıma karşı yoğun hakaret,iftira ve itibar suikastı yapıldı,başkan tvnet yayınındaki beyanlarımı çarpıtarak ve şahsıma hakaret ederek ve bağırarak aktarması neticesinde ve söz hakkı vermemesi üzerine şehitlerimize saygıdan dolayı daha büyük olaylara sebebiyet vermemek için bu zihniyete acı bir tebessümüm maalesef yandaş kanallarda algı ile farklı servis ediliyor,bu kabul edilemez durumu şiddetle kınıyor ve yasal haklarımı kullanacağımı buradan duyuruyorum.

Şöyle ki Kartalkaya katliamından sonraki ilk meclis toplantısında bu düşüncemi seslendirmeyi düşünüyordum,

Ancak daha önce benzerleriyle karşılaştığım absürt,inanılmaz sahte bir durumla karşılaştım

Mecliste Tanju bey hafta içinde Tvnet’te katıldığım ana haber de şahsıyla ilgili olmayan söylemlerimi yine yakınındaki bir grubun yönlendirmesiyle tarafıma açık bir saldırı,hakaret,aşağılama ve korku salma şekline sokarak buna fırsat vermedi.

Bende yaşadığımız katliamda şehit olanlara ve ailelerine hürmeten tüm hakaretlerini ve aşağılamalarını sineye çektim ve tansiyonun yükselmemesi için tüm iyi niyetimle gayret gösterdim.” dedi.

SİNE-İ MİLLETE DÖNELİM

Konyalıoğlu açıklamasının devamında sine-i millete dönme çağrısında bulunarak, “İşin özü şu ki;Dünya üzerinde gelmiş geçmiş turizmsel facialarda 6. Sırada yer alan Kartalkaya katliamı şehrimizde yaşanmış ve 78 şehit vermişken ve bu başta otel sahibi ki  doğma büyüme Bolulu,onun açgözlülüğünden vücut bulan ilimizin değişik platformlarından o şahsın etki alanına giren kişiler aramızda yaşamaya devam ederken ve Belediyemizin değişik kademelerinde görev alanların ciddi görev kusurları mahkeme evraklarına yansımışken bir meclis üyesi olarak sine-i millete hep birlikte dönme ve gerekiyorsa aklanma erdemini gösterebilmemiz gerektiğine inanıyorum,ki bu davranış ülkemizde bir mihenk olsun,şehit yakınlarımızın yüreklerine küçükte olsa su serpsin inancındayım…

Buna şu anda toplumumuzun şiddetle ihtiyacı var.

2004 yılında ilçelerindeki adliye kaldırıldı diye komşu sınır ilçemiz Sarıcakaya’da ki istifa eden  belediye başkanı ve meclis üyeleri kadar bir erdem gösterebilmeliyiz

Ki bizim şehrimizde 78 şehitimiz var ve ilgililerin ihmali olmasaydı şimdi aramızda olacaklardı.” şeklinde ifade etti.

 

 

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.