Köroğlu Muhtarlar Derneği Başkanı Yavuzer'den çağrı: “Çele Barajı acilen yatırım programına alınmalı”

Köroğlu Muhtarlar Derneği Başkanı Fatih Yavuzer, kuraklığın Bolu tarımını durma noktasına getirdiğini belirterek Çele Barajı’nın acilen yatırım programına alınması gerektiğini vurguladı.

Köroğlu Muhtarlar Derneği Başkanı Yavuzer'den çağrı: “Çele Barajı acilen yatırım programına alınmalı”
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Köroğlu Muhtarlar Derneği Başkanı Fatih Yavuzer, Bolu’da bu yıl yaşanan kuraklığın, Çele Barajı’nın bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi. Yavuzer, tarımsal üretimde yaşanan su yetersizliğine dikkat çekerek, barajın yatırım programına alınmasının artık zorunluluk olduğunu vurguladı.

Yavuzer açıklamasında, önceki dönem Tarım Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in çabalarıyla Bolu’ya kazandırılan Karadere sularının, tam anlamıyla amacına ulaşabilmesi için Çele Barajı’nın gecikmeden yapılması gerektiğini belirtti.

“Gölköy Barajı amacı dışında kullanılıyor, tarım zarar görüyor”

Yavuzer, 1970’li yıllarda tarımsal sulama amacıyla inşa edilen Gölköy Barajı’nın bugün içme suyu için kullanıldığını hatırlatarak, bunun Bolu tarımında ciddi kayıplara yol açtığını ifade etti.
“Bolu’da ikinci mahsul üretimi artık mümkün hale geldi ancak su yetersizliği yüzünden sulama yapılamıyor. Bu durum tarımsal faaliyetleri durma noktasına getirmiştir.” dedi.

Açıklamasında sulama altyapısına da dikkat çeken Yavuzer, Gölköy Barajı’ndan başlayan sulama kanallarının ömrünü tamamladığını ve neredeyse yarı yarıya su kaybı yaşandığını belirterek, toplanan suyun boşa aktığını söyledi.

“Çele Barajı ve kapalı sistem sulama artık zorunluluk haline geldi”

Bolu’nun geleceği açısından zaman kaybedilmemesi gerektiğini vurgulayan Yavuzer,
“Gelecek nesillerimizin daha büyük sıkıntılar yaşamaması için Çele Barajı’nın yapımına başlanması ve kapalı sistem sulama projesinin ilimize kazandırılması zorunluluk haline gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Milletvekillerine çağrı

Yavuzer, Bolu milletvekillerine de çağrıda bulunarak,
“Konu ile ilgili çalışmaların bir an önce hızlandırılması ve ilimize temiz bir memba suyu kazandırılması konusunda destek beklemekteyiz.” dedi.

Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.