Koronavirüs denetimlerinde yeni bir uygulamaya geçiliyor

Koronavirüs denetimlerinde yeni bir uygulamaya geçiliyor
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Bolu Valisi Ahmet Ümit Bolu'da koronavirüs denetimlerinde bugüne kadar hiç uygulamayan bir uygulamayı hayata geçireceklerini söyledi. Yeni uygulamaya göre işyeri denetimlerinde kurallara uymayan işyeri sahibinede müşterisinede ceza kesilecek. Ayrıca kurallara uymamaya devam eden işyerlerinin ruhsatları iptal edilecek.

Cadde ve sokaklarda da denetimlerin devam ettiğini de ifade eden Vali Ahmet Ümit; “Maske denetimlerimiz ilgili olarak her gün ortama emniyet bölgesinde 30'un üzerinde, jandarma bölgesinde de 20'ye yakın şahıs maske ve sosyal mesafe denetime takılıyor. Bu çerçevede sadece sokaklar değil iş yerleri de denetleniyor. Bu güne kadar 2 bin 183 kişiye ceza yazıldı iş yerlerinde. Buda 2 Milyonun üzerinde para cezası yapıyor. Şimdiye kadar hiç uygulamadığımız bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Bu şahıslar ya da iş yerleri birinci ikazlarını aldı. İkinci aşamada da bir para cezası daha yazacağız. Üçüncü kez olduğunda kesinlikle kapatma işlemi yapacağız. Dördüncü kez olduğunda ruhsat iptaline gideceğiz. Onun için bu konu hassas ve çokta özellikli. İş yerlerimiz bu hususta dikkat etsinler. İş yerlerinde vatandaşlarımızın maske ve mesafe ihlallerine dikkat edilmediği görüldüğünde hem iş yeri sahibi, hem de oradaki müşteri sorumlu tutulacak” ifadelerini kullandı.

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.