MTA diri fay hattı haritasını açıkladı

MTA diri fay hattı haritasını açıkladı
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü 5.5 ve üzerinde deprem üretebilecek diri fay hattı haritasını açıkladı. Buna göre 45 ilin riskli durumda olduğunu belirlendi. İlimiz birinci derecede riskli iller arasında yer aldı.

6 Şubat günü yaşanan büyük felaket, depremden etkilenen 11 ilde yaşamlarını idame ettiren vatandaşları evsiz bıraktı.

Tarihin en büyük felaketine yol açan depremin yaraları, 15’inci günde sarılmaya çalışılıyor.

Yaşanan korkunç deprem sonrasında, Türkiye de endişe baş gösterdi.

Uyarılarla beklenen Marmara depremi, vatandaşlarda korkuya neden oldu.

Türkiye genelinde bina sağlamlık testi yapılmaya başlanırken, vatandaşlar yaşadıkları il ve ilçenin zeminine dair bilgi sahibi olmak istiyor.

Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü MTA, diri fat haritası üzerinde bölgeleri kontrol ediyor.

Buna göre, 5.5 ve üzerinde deprem üretebilecek olan 45 ilde 110 ilçeyi kapsayan 485 fayın riskli durumda olduğu belirlendi.

Vatandaşların aklını kurcalayan “Evimin altından fay hattı geçiyor mu” sorusu, haritadaki işaretler ile ortaya çıkıyor.

İşte diri fay hattı üzerinde yer alan iller;

-Bolu

-Aksaray

-Aydın

-Balıkesir

-Burdur

-Bursa

-Bingöl

-Denizli

-Eskişehir

-Erzincan

-Erzurum

-Hakkari

-Hatay

-İzmir

- Kahramanmaraş

-Manisa

-Muğla

-Kocaeli

-Konya

-Osmaniye

- Sakarya

-Tokat

Tüm bunların yanı sıra, 110 ilçe de fay hattı üzerinde.

Birinci derece riskli bölgeler

Bolu, İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale, Siirt.

İkinci derece riskli bölgeler

Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı, Çorum.

Üçüncü derece riskli bölgeler

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

En az riskli bölgeler

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman’dır.

Reklam
Yorumlar

2 yorum yapılmış

  • Cesur yürek (1 yıl önce)
    Insanlar artik aç gözlülükten kacinmali bu bir ikinci husus insani paraya tercih edip doymayan bir kesim var kim bunlar zengin aç gozlüler bolu büyük pazarinda sebenli 70 yasindaki amcalar elmayi 20 liradan satiyor artik bir gözünuz doysun ben birsey demiyecegim size yaziklar olsun gözünüzü toprak doyursun Ne zaman hayvan lari sever garibanlara vijdanli olursaniz işte o zaman debremden korkmayin rabbimiz diyorki beni unuttunuz insanlar raydan cikti diyor korkutuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • usta abimize (1 yıl önce)
    boluda son gunlerde insaatmuhendisleri ile ilgili haberler yapiliyor.bununla ilgili bi haber yapsa usta gazeteci. halki aydinlatsa
    0
    0
    Yanıtla
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.