NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KUŞ BOLU'DA YARALI BULUNDU

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KUŞ BOLU'DA YARALI BULUNDU
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Nesli tükenmekte olan 'Hint gölet balıkçıl kuşu' Bolu'da görüldü. Atatürk Orman Parkında görevli güvenlik elemanları tarafından bulunan kuşun, dünyada nesli tükenmekte olan ve nadir görülen Hint gölet balıkçıl kuşu (Indian pond heron) olduğu anlaşıldı.

Atatürk Orman Parkının güvenliğini sağlayan güvenlik elemanları park içinde değişik bir kuş türü gördü. Kuşa yaklaşan güvenlik elemanları kanadından yaralı olan ve uçamayan kuşu hemen Bolu Milli Parklar Müdürlüğüne götürdüler.

Uzun gagası ve devetüyü rengiyle dikkat çeken kuşun dünyada nesli tükenmekte olan ve nadir görülen Hint gölet balıkçıl kuşu (Indian pond heron) olduğu anlaşıldı.

Bolu Milli Parklar Müdürü Serpil Uysal tarafından kuş bir veterinere götürelerek rontgen filmleri çekildi. Kanadında kırık tespit edilen kuşun tedavisi yapıldıktan sonra rehabilitasyon için Düzce'ye gönderildi.

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.