Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Birlik Et ve Şelale Kafe ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Bu iki işletmeye bozuk sayaç nedeniyle, su parası tahakkuk etmediğini kaydeden Başkan Özcan, mezbahadan örnek vererek tahakkuk etmesi gereken rakamın 225 bin 477 TL olduğunu ifade etti.
Konunun takipçisi olacaklarını kaydeden Başkan Özcan, “Bunla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bunun adı su hırsızlığıdır. Türk Ceza Kanununa da göre 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası var.” dedi.
Son günlerde kamuoyunda gündeme gelen mezbaha ve Şelale Park isimli işletmelerin su ve elektrik faturaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Özcan, iki işletmenin de su sayaçlarının bozuk olması nedeniyle 3,5 yıldır su parası tahakkuk ettirilmediğini söyledi. Özcan, “O bölgede bir Şelale Kafe var, bir de onun yanında Birlik Etin satış reyonu var, bir de mezbaha var. Bu ikisinin kiracısı da aynı şirket. Kiradaki bu iki yerin birbirine ciddi bir benzerliği var. İkisinin de sayacı bozuk. İkisinin de sayacı bozulmuş darbe ile. İkisinde de 4 yıldır Bolu Belediyesi hemen hemen hiç su parası almamış. Özellikle mezbahayı düşünürseniz, Bolu’da en fazla su kullananlardan bir tanesi. Burada zabıtanın 6 imzalı bir belgesi var. Mezbahada yapılan kontrolde su sayacının darbe aldığı tespit edilmiştir. Diğer kafe ile ilgili de var. Kiracı iki yeri kiralamış ne büyük tesadüf ki ikisinin de sayacı bozuk. İkisi de darbe ile bozulmuş.
Oranın adı Şelale Park, ama maalesef orası park değil. Özel bir kişiye kiralanmış, sadece müşteriye açık bir yer halka açık bir yer değil. Burayı kiralamışsın, 2100 TL’ye, şu anda TEFE, TÜFE 3 bin TL civarında olmuş. Ama sadece bu kafe ile ilgili son ödediğimiz elektrik faturası 2 bin 200 TL. sözleşmeye göre elektriği kiracının ödemesi gerekiyor. Yaklaşık 4 yıldır ama Bolu Belediyesi ödüyor. Burası için 4 yılda ödenen elektrik parası yaklaşık 50 bin TL. Yani Bolu Belediyesi olarak siz bir yeri 3 bin TL’ye kiraya veriyorsunuz, 2 bin TL’lik elektriğini siz ödüyorsunuz artı, bozuk saat muamelesi yapıyorsunuz, normalde kullandığı suyun belki de 5’te birini 6’da birini, 7’de birini alıyorsunuz. Yani siz üzerine veriyorsunuz.
İkinci konu da mezbaha konusu. Mezbahada saat bozuk. Ay ay bakıyorsunuz, 70 TL su parası ödemiş, 90 TL su parası ödemiş, en fazla 600 TL su parası ödemiş. Bu olay ortaya çıkınca sayaç takılmış, hayvan kesiminin en az olduğu ayda sayaç takıldıktan sonra baktık, 21 günde 3 bin 579 liralık su sadece 21 günde. Kaba bir hesapla, bu ayki rakamlar üzerinden 3.5 yılda, ayrıca yaz aylarında da bu artacak, hayvan kesiminin arttığı dönemde, hesapladığımızda buraya tahakkuk etmesi gereken su miktarı 225 bin 477 TL. ödediklerini düştüğünüzde aradaki fark 224 bin 877 TL. Bunlar Boluluların parası. Burada belediyemizin de bir kusuru var. Sen Yukarısoku’da gariban kaçak su kullanırken bulmuşsun da, mühürlemişsin, Bolu’da en çok suyu kullanan mezbahanın kaçak su kullandığını her nedense tespit edememişsin. Bunla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bunun adı su hırsızlığıdır. Türk Ceza Kanununa da göre 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası var. Geriye dönük olarak da bütün bu alacaklarımızı isteyeceğiz. İsmini vermeyeceğim ama bu arkadaşın da halen siyaseten aktif bir görevde olması beni daha çok üzüyor. Bunu yapan sıradan bir vatandaş değil. Bu tip kim varsa, belediye tarafından özellikle korunan kollanan. Gelsinler kendilerini ihbar etsinler. Yarın biz bunların hepsini tespit edeceğiz. Belediyenin bir kuruşunun zayi olmasını izin vermeyeceğiz. Belediye de düzgün hareket edecek, kiracılar da. O para halk için kullanılıyor. Onlara kiralananlar da halkın parası ile yapılıyor.” diye konuştu.