TARİHİ PROJE HAYATA GEÇİYOR

Bolu’nun doğal güzelliklerini gezmeye gelen yerli ve yabancı tatilcilerin kent merkezine uğramaları için 13 tarihin alanın içerisinde yer aldığı Kültür Rotası oluşturuldu.

TARİHİ PROJE HAYATA GEÇİYOR
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Turist rehberliği protokol üyelerine rota üzerindeki tarihi alanları gezdirerek 13 ayrı alanı tek tek anlattı. Rota üzerinde bulunan tarihi yapıtların üzerine tarihi geçmişini anlatan yazılar asılırken QR kod sistemi de eklendi.

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından her yıl doğal güzellikleriyle ünlü tabiat ve milli parklara günü birlik gelen ve konaklayan yerli ve yabancı turistlerin kent merkezine uğramaları için kültür rotası projesi başlattı. Kentteki Roma dönemi ve Osmanlı döneminden kalan tarihi alanların içerisinde yer aldığı 13 tarihi yapıtın bulunduğu bölgeler için kültür ve tarih rotası hazırlandı. Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay’ın katıldığı tarih ve kültür rotasının tanıtım lansmanında turizm rehberleri tarihi alanları anlattı. Rota üzerinde bulunan tarihi yapıtların üzerine tarihi geçmişini anlatan yazılar asılırken QR kod sistemi de eklendi.

REHBERLER TEK TEK TARİHİ ALANLARI ANLATTI

Bolu Müzesinin bahçesinde başlayan tarihi eserlerin tanıtım turunda Yıldırım Bayezit Camii, Yukarı Taşhan, Aşağı Taşhan, Stadion, Sultan Hamamı, İmaret Camii, Saraçhane Camii, Yıldırım Bayezit Hamamı (Orta Hamam), Kadı Camii, Gülezler Konağı, Tabaklar Hamamı, Hükümet Konağı gezildi.

Kentte tarihi tur rotası oluşturduklarını vurgulayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, “Öncelikle bir kültür rotası oluşturulması gerekiyordu. Şehirde tarihi misyona sahip binaların tespit edilip, tescillenip bunların tarihlerinin araştırılıp QR kodlarıyla birlikte İngilizce ve Türkçe uluslararası standartlarda tabelaların yapılıp duvarlara asılmasıyla yapılırdı. Bunları yaptık. Ankara Koruma Kurulundan gerekli izinlerimizi alındığını da ifade eden Doğanay, “Binaları İngilizce ve Türkçelendirme yani tarihi kimliklendirdik. Kısa bir tur rotası oluşturarak Gölcüğe, Abant’a ve Yedigöller’e gelecek misafirlerin en azından bir gurubunun kültür turu olan grubunun şehir içerisine alıp şehrin ticaretine biraz daha katkı değer katmak istiyoruz. Amacımız bu. Yapmış olduğumuz teknik çalışmanın da basın lansmanını yapıyoruz. Bizler, devlet olarak bize düşenini yaptık. Bundan sonra iş gruplarda ve rehberlerde. Rehberler, kültür gruplarını şehir içine sokacaklar” diye konuştu.

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.