TransAnatolia başlıyor: Bolu'da var

TransAnatolia başlıyor: Bolu'da var
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Dünyanın en büyük ve zorlu rallilerinden olan TransAnatolia bu yıl 15-22 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Covid-19 salgın sürecinde yapılacak ilk yarış olma özelliğini taşıyan TransAnatolia’ya başvurular tamamlanırken start için geri sayım başladı. TransAnatolia’da araçlar idari ve teknik kontrollerin ardından 15 Ağustos günü İstanbul Dolmabahçe meydanındaki seremonik start sonrası 16 Ağustos sabahı Kemerburgaz Kent Ormanı’ndan start alacak.  
 
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu desteğiyle düzenlenecek TransAnatolia Rally Raid için geri sayım başladı. Yeni düzenlemeler ve devletin getirmiş olduğu kurallara uyarak yapılacak yarış, 10.yılı olması nedeniyle büyük öneme sahip.  

İlk etap Kuzu Yaylası’nda  

16 Ağustos sabahı Kemerburgaz Kent Ormanı’ndan verilecek startın ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsünden geçecek olan 40’ı motosiklet, 35’i 4x4 otomobilden oluşan 75 araç, birinci günün özel etaplarına Kartepe yakınlarındaki Kuzu Yaylası’ndan başlayarak Abant Gölü’nde bitirecekler.Geçen sene başta Bolu Valiliği olmak üzere,tüm Bolu resmi kuruluşları ve Bolu Offroad Klübü’nün çok kıymetli destekleri ile Bolu şehir merkezinde unutulmaz bir start alan yarış bu sene de yarışın birinci ve altıncı günü Bolu ormanlarından geçecek.  

Yerli yabancı onlarca yarışçıya macera dolu günler  

İstanbul’dan başlayacak 2.850 km’lik rota; Bolu Abant, Haymana ve Karadağ’a kadar devam edecek ve aynı şekilde dönüş rotasıyla Şile’de son bulacak. 4x4 otomobil, motosiklet, SSV ve ATV kategorilerinde yarışılan TransAnatolia, zorlayıcı parkurlar, özel etaplarla yerli yabancı onlarca yarışçıya macera dolu günler yaşatacak.

TransAnatolia’da Covid-19 önlemleri  

Önlemlerin en başında yarış başlamadan önce tüm katılımcıların ve organizasyon ekibinin Covid-19 testinden geçirilecek olması geliyor. Açık alanlardaki temas alanlarında sosyal mesafe kurallarının uygulanması ve tüm organizasyon alanlarının yoğun olarak dezenfekte edilmesi de diğer önlemler arasında. Kamplar da bu tedbirler kapsamında hazırlanacak.  
 
TransAnatolia: 2010 yılında kurulan TransAnatolia Rally Raid, Türkiye'de her yıl düzenlenen bir ralli. Yarışta enduro sınıfı arazi motorsikletleri, 4x4 otomobil, kamyon, ATV, SSV ve Buggy adı verilen çöl yarışları için geliştirilmiş özel yarış araçları, ayrı klasmanlarda ve yol dışı etaplarda yarışmaktadır. TransAnatolia kısa sayılabilecek bir süre içinde dünyanın en iyi ralli raid yarışlarından biri olarak anılmaya başlandı. TransAnatolia dünya standartlarında yol notları sunmaktadır. Ayrıca yarışmacılar kesintisiz bir şekilde çalışmakta olan uydu takip sistemiyle izlenmektedir. Uydu takibiyle birlikte çeşitli aktif ve pasif güvenlik tedbirleri mümkün olan en üst düzeyde sağlanmaktadır. 

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.