Vakalar arttı 81 ilde düğünler yasaklandı

Vakalar arttı 81 ilde düğünler yasaklandı
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Kovid-19 Tedbirleri" konulu ek genelge gönderdi. Genelgeye göre, 81 ilde sokak köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinlikler gerçekleşmeyecek.

COVİD-19 Virüsünün  yayılım hızının artırmasıyla toplu şekilde yapılan , düğün, nişan, sünnet düğünü, kına gecesi gibi vatandaşların kalabalık şekilde bir araya geldikleri etkinlikler Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun toplantısında alınan tavsiye kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Valiliklerce yeni kararlar alındı.

Genelge Kararları Şu Şekilde 

81 ilde; sokak köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyecek. Nikah merasimi şeklinde yapılabilecek düğünler ile nikahların en fazla 1 saat süre içerisinde tamamlanması sağlanacak.

Nikah merasimi şeklinde düğün veya nikah yapılacak düğün salonlarında, sandalye koltuk düzeni, fiziki mesafe koşullarına uygun ve dans oyun pisti alanlarını da kapatacak şekilde oluşturulacak.
 Nikah merasimi şeklinde yapılacak düğünler ile nikahlarda, oyun oynanması dans edilmesine, toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi ikramı, paketli su servisi hariç yapılmasına hiçbir şekilde izin verilmeyecek.

Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikah törenlerine katılması yasaklanacak

  •  
Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.