Whatsapp'a ağır darbe!

Whatsapp'a ağır darbe!
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Whatsapp, yeni güncelleme ile kullanıcı verilerini paylaşılacağını duyurmasının ardından kullanıcılar Telegram'a yöneldi. Telegram, 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.

Popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından Telegram kullanıcılarında, son 3 gündür yoğun bir artış oldu. Telegram, uygulamayı kullanan sayısının 500 milyonu geçtiğini duyurdu.

Telegramdan WahatsAp’a gönderme

Sadece son 72 saatte 25 milyon kullanıcı Telegram'a katıldı. Bunların yüzde 38'i Asya’dan, yüzde 27'si Avrupa’dan, yüzde 21'i Latin Amerika'dan ve yüzde 8'i Orta Doğu ve Afrika bölgesinden geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da haberleşme uygulamaları BiP ve Telegram'a katıldığı duyurulmuştu.

Dünyada dev boykot!

WhatsApp, Çarşamba günü yeni sözleşmesiyle, Facebook ve bağlı kuruluşlarının telefon numaraları ve konumları da dahil olmak üzere kullanıcı verilerini toplamasına izin vermelerini istedi. Bu durumu kullanıcıların gizlilik bilgilerini ihlali olarak değerlendiren aktivistler, sosyal medyada WhatsAapp kullanıcılarını Telegram kullanmaya çağırdı.

Whatsapp’ta yüzde 15 düşüş! 17 Milyon indirmeye tekabül ediyor

WhatsApp'ın yeni yüklemelerinin 2021'in ilk yedi gününde önceki haftaya göre yüzde 15 düştüğü, ancak bunun küresel olarak tahmini 10,5 milyon indirmeye tekabül ettiği öğrenildi.

Türkiyede’de durum farklı değil

Apple'ın uygulama mağazası olan App Store'da, Türkiye'de en çok indirilen mesajlaşma uygulamaları arasında ilk sırada "Telegram Messenger" yer aldı.

WhatsApp’tan kararından geri döndü iddiaları yalan

Sosyal medyada dolaşıma sokulan 'Tepkilerin ardından Whatsapp kararından geri döndü. Gizlilik politasına devam edecek' iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Whatsapp'tan henüz konuya ilşkin herhangi resmi bir açıklama yapılmadı.

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.