Hafriyat araçlarına "araç takip sistemi" zorunluluğu getirildi

Hafriyat araçlarına "araç takip sistemi" zorunluluğu getirildi
22 Nisan 2021

Bolu Belediyesince kentte hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atığı taşıyacak taşıma izin belgeli araçlara "araç takip sistemi" cihazı takılması zorunluluğu getirildiği bildirildi.

Bolu Belediyesinden yapılan açıklamada, kentte inşaat sektörünün hareketlenmesi ve yapılaşmanın artmasıyla hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıklarında artış meydana geldiği vurgulandı.

Hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıkları için döküm alanları belirlenmesine rağmen, tarım ve orman alanları ve dere gibi yerlere yapılan kaçak dökümlerin çevre ve görüntü kirliliğine neden olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Söz konusu kirliliği engellemek için hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atık taşıyıcılarını denetleme görevinin tam olarak yerine getirilmesi amacıyla ilimiz sınırları içerisinde hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atığı taşıyacak taşıma izin belgeli araçlara belediyemizin sistemine uyumlu araç takip sistemi cihazının takılması zorunlu hale getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, karara uymayanlara Çevre Kanunu gereğince 360 bin liraya kadar cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.

1 yorum yapılmış

  • 141428 Nisan 2021 - 10:19
    sayın muhterem köylü kardeşlerimizede birileri söylesede köylerinin kenarlarındaki yol kenarlarına bu çöpleri dökmeseler

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.