Hamza Canbaş

Hamza Canbaş

Tüm yazıları

KADINLARI AĞLATAN VEKİL; ARZU AYDIN

26 Ekim 2020

BOLU Gazeteciler Cemiyeti olarak, ayda iki kez kahvaltılı bir basın toplantısı organize ediyoruz. Tarihi Meşe altı sohbetleri ismini verdiğimiz bu toplantılara bu güne kadar, Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Eski yeni Belediye Başkanlarımız, AKP ve CHP İl Başkanlarımız, Ticaret Odası Başkanımız konuğumuz oldu ve gazeteci arkadaşlar özgürce sorularını yönelttiler.

Milletvekillerimiz Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü de geçtiğimiz haftalarda, Nilüfer Bofsad Sanat Cafe’de ki Tarihi Meşe altı sohbetlerimizin konuğu oldular. Sayın Vekiller gündeme dair açıklamalar yaptılar. Sayın Vekiller ile yapılan toplantının ana gündemini, Arzu Aydın ile Belediye Başkanımız Tanju Özcan arasında yaşananlar oluşturdu.

Ancaaaak Sayın Arzu Aydın’ın gündemi ve anlatımları çok farklıydı. Arzu hanımın gündeminde, Bolu Belediyesi Veteriner işleri görevinden alınan bir kadın çalışanı gündemine aldı. Arzu hanım, danışmanının eşinin Belediye’de görev yerinin değiştirilmesine bir hayli alınmış, üzülmüş. Bir kadın ve bir anne olarak danışmanının eşine yapılana isyan ediyor. Bu konuda hassas olması, bu konuda duyarlı olması kendisini izleyenlere ve okuyanları belki derinden etkilemiş de olabilir.

Bence, bir anne olarak mı, bir kadın olarak mı danışmanının eşinin haklarını savunduğu tartışılır. Zira danışmanının eşinin haklarını savunayım derken, eşi belediyede çalışan birisinin valilikte çalışan eşine yönelik olarak, “Biz valilikte çalışan kadın için aynı şeyi yapmadık” demesi işin doğrusu benim kafamı karıştırdı. Şimdi burada Arzu hanımın bir rövanş alma isteği aklından geçmiş görünüyor. Danışmanının eşine yapılanları bir anne ve bir kadın olarak kabul etmeyen Sayın Arzu Aydın’a tam da burada birkaç soru yöneltmek gerekiyor.

  • Danışmanının Öğretmen Evi Müdürü olarak çalışan babasının, bir kadına uyguladığı mobing hakkında neler düşünüyor?
  • Kendisinin danışmanının eşi anne de, bu ağlatılan kadınlar değil mi?
  • Kendisine mobing uygulanan kadın neler hissetmiştir?
  • Valilikte çalışan kadın acaba neler hissetmiştir?
  • Bu yazıdan sonra Milli Eğitim Müdürüne, ağlattıkları kadın için ne gibi talimatlar vermeyi düşünüyor?
  • Arzu Aydın, Vali beyi arayıp ağlattığı bu iki kadın için görevlerinden alınmasını isteyecek mi?
  • Arzu Aydın neden bu konudan hiç bahsetmiyor?

Bütün bu olaylardan benim anladığım şu; Arzu Aydın için sadece danışmanının eşi kadın ve anne. Diğerleri ne olursa olsun.

1 yorum yapılmış

  • Sedat 27 Ekim 2020 - 23:59
    Halen akpnin hükümranlığı devam etsin istiyorlar 117 atılanları unutmadık onlarda insandı yeri değişmiş ne istiyordunuz törenmi istiyorsunuz ayıp

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.