Hamza Canbaş

Hamza Canbaş

Tüm yazıları

KUPA İKİYE BÖLÜNSÜN

30 Aralık 2023

SORU: Süper kupayı kim kazandı.

CEVAP: Atatürk.

Demek ki neymiş, bu ülkede bu insanların ortak değerleri üzerine oyunlar kurmaya kalkışmayacaksın.

Perşembenin gelişi, çarşambadan bellidir diye bir söz vardır ya, 29 Aralık 2023 tarihinde, Suudi Arabistan’da yaşananların olacağı Ekim ayından beri biliniyordu. Zira her iki takımın taraftarları Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında kupayı Türkiye’de oynamak istiyordu. Buna rağmen Türkiye Futbol Federasyonu kulüp taraftarlarının bu isteğine kulak tıkadı. Gerekçe olarak da, amaçlarının Türk Futbolunun Marka Değerinin yükseltmek olduğunu söyledi.

Bana göre TFF Başkanı, Suudi Arabistan’da yaşanacakları biliyordu ve kasıtlı olarak Süper Kupa Finalini, Suudi Arabistan’da oynatmak için ısrarcı oldu. Esasında hesapları ters tepti. Belki Türkiye ile Suudi Arabistan arasında diplomatik bir kriz çıkmış gibi gözükse de, Galatasaray ile Fenerbahçe taraftarları kol kola girdi. Bunlara bir de Beşiktaş ve diğer kulüp taraftarları da eklenince Türkiye tek yürek, tek bilek oldu. Olaya bu açıdan baktığımızda yaşadıklarımız bizim lehimize oldu. Yani ülkemiz adına hiç kimse oyun kurmaya kalkışmasın, sonucun ne olduğunu bütün Türkiye gördü. Suudi yetkililer sayesinde, ezeli rakipler, ezeli dost oldular.

Sonrasını zaten bütün Türkiye biliyor. Ne Galatasaray, ne Fenerbahçe Atatürk’ün sözlerinin yer aldığı pankartlar ve taraftarlarının Atatürklü tişörtleri ile stada girilmeyeceğini öğrendikleri anda maça çıkmama kararı aldılar. Ve bu kararlarını uyguladılar.

Kupayı Atatürk versin

Peki, şimdi ne olacak, TFF kupanın ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Bana göre kupanın oynanmasına gerek yok. Çünkü her iki kulüpte kupayı hak etti. Bu nedenle, 100.yıl kupası ikiye bölünsün ve her iki kulübe Anıtkabirde verilsin. Her iki takımın taraftarları da Anıtkabir’de buluşsun. Kulüpler kupayı Atatürk’ten alsın. Her iki kulüp yarım kupayı, müzelerinin en güzel yerine koysun. Bunun örneği daha önce yaşanmıştır. Kupanın bölünmesi olayının Tarihte bir örneği de bulunuyor. 1958 yılında oynanan Başvekil kupasının ilk ayağı 1-1 sonuçlanınca takımlar kupanın bölünmesini istedi ve bu istekleri kabul edilmişti.

“Ne mutlu Türküm diyene”, “Yurtta sulh cihanda sulh”.

3 yorum yapılmış

  • Atilla Gösterişli30 Aralık 2023 - 18:00
    Tebrik ederim sevgili Hamza. Önerin çok mantıklı ve yerinde. Umarım öyle olur da tarih yazılır
  • Gürsel Esen31 Aralık 2023 - 03:17
    Tebrik ediyorum senin önerilerini ben de katılıyorum
  • Basri CELIKPENCE5 Şubat 2024 - 15:22
    Hamza bey tesekkur ederim dusunce lerinize saygi duymak lazim.TFF da ınşallah ayni saygiyi gösterir.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.