Hamza Canbaş

Hamza Canbaş

Tüm yazıları

MASTERCHEF' DE SKANDAL JÜRİ 

10 Aralık 2020

ÖNCE kimin getirdiği tartışıldı.

Başkan Tanju Özcan mı getiriyor, Fatih Metin mi getiriyor?

Önemli değil kimin getirdiği, Kaç para alıyor, parayı kim veriyor. Umarım halkın cebinden çıkmaz.

Ancak benim itirazım jüri üyelerine.

Basına sızdırılan bilgilere göre, BESOB Başkanı Tahir Gayret, TSO Başkanı Türker Ateş, TSO Meclis Başkanı Halit Ergül, Lokantacılar Odası Başkanı Murat Abak ve bizim arkadaşımız Mustafa Cop...

JÜRİ ÜYELİĞİ CİDDİ BİR İŞTİR VE SİZİN, SEÇİCİ OLDUĞUNUZ KONUDA BİLGİNİZİ, KÜLTÜRÜNÜZÜ VE SOSYOLOJİNİZİ ORTAYA KOYAR. VE AYNI ZAMANDA YAŞADIĞINIZ COĞRAFYAYA KARŞI DA NE KADAR SORUMLU OLDUĞUNUZUN BİR GÖSTERGESİDİR. YANİ JÜRİ ÜYELİĞİ, AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİLERİ İLE YÜRÜTÜLECEK BİR KONU DEĞİLDİR.  BU YÜZDEN JÜRİ SEÇİMLERİ DÜNYA’NIN HER YERİNDE, YARIŞMANIN BİZZAT KENDİSİ KADAR ÖNEMLİDİR.

Gelelim Masterchef Bolu Jürisine;

Benim bir Bolulu olarak bazı jüri üyelerine itirazım var arkadaş.

Bir kere Jüri’de bizzat Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan’ın olması gerekir. Ki Bolu hakkında, Bolu’nun mutfağı hakkında orada birkaç söz söyleme fırsatı olsun. Bu konuyu bilmeye bilir, ancak danışmanı olan arkadaşlar kendisine önceden bir dosya hazırlayıp verebilirler. Bu bir fırsattır.

İkincisi, Lokantacılar Odası Başkanı Sayın Murat Abak’ ın olması doğaldır. Olması gerekir. Bolu’nun yöresel yemekleri hakkında birkaç söyleyecek sözü vardır. BTSO Meclis Başkanımız Halit Ergül’ün Turizmci olarak olması normaldir. Çünkü yemek kültürü Turizm ile birlikte paralel yürür.

Ancaaaak, BESOP Başkanı Tahir Gayret, TSO Başkanı Türker Ateş ve bizim arkadaşımız olan Mustafa Cop’un jüride ne işi olduğunu anlamadım.

Bu dostlarım, kendi konularıyla ilgili bir yarışmada jüri üyeliği yapabilirler. Ben bugüne kadar bu kişilerin yemekle ilgili hiçbir faaliyetlerini görmedim.  Belki evde eşlerine yardım olsun diye salata yapmış olabilirler.  Ben bu arkadaşların biberiye gördüklerini,  zencefil tadının ne olduğunu bildiklerini sanmıyorum, Pazardan ‘pazı al gel’ desen apışıp kalacaklarını tahmin ediyorum.  Bu jüri üyeleri, elimize geçene fırsatı batırırlar.

Oysa Bizim Bolu’da yemekle ilgili okullarımız var, bu okullarda hocalarımız var. Bütün Türkiye’ye aşçı yetiştiren Aşçılık Yüksek Okulumuz var. Bu Yüksek Okulun hocaları var. Dünyaca ünlü Bolulu aşçılarımız var. Saddam Hüseyin’in aşçısı Bolu’da yaşıyor; o var. Devlet Başkanlığı sarayında Beştepe’de Bolulu aşçımız var: ama onlardan hiç birisi jüride yoklar. Çünkü onlar yemekten anlamazlar.

Yahu, değil yemek kitabı yazmak, yemekle ilgili ansiklopedi hazırlayan Yurdaer Kalaycı var, Yurdaer abi, yıllardır kendi otelinde binlerce yemeği kendi eliyle yapıp tarifler hazırlayan kişidir. İzleyicinin karşısına bu şekilde bir jüri çıkartarak, hem TV başındaki insanlarla dalga geçiyorsunuz, hem de 80 yaşındaki Yurdaer Kalaycı abiye ayıp ediyorsunuz. Yurdaer abinin oturmadığı jüri koltuğuna oturmak basit tabirle ukalalıktır.

Son olarak, Aşçıları ile ünlü Bolu diyorsunuz ancak jüri koltuğunda bir tane aşçınız yok.

14 yorum yapılmış

  • Bir Bolulu10 Aralık 2020 - 16:47
    Hamza bey yazınızın noktasına virgülüne kadar katılıyorum bir iki işim haricinde jüri seçimi tamamen yanış bu jürinin Bolu nun gastronomi alanında tanıtımına hiç bir katkısı olmaz bütün Türkiye'nin kabul ettiği aşcılığın başkentini temsilen bir şef bulamamışlar mı?
  • Sabis10 Aralık 2020 - 16:47
    Haklısın gacim bu nedir ya ayıp etmişler. Kalemine sağlık
  • Erol ozak10 Aralık 2020 - 17:11
    Sheraton otelleri emekli ahcibasi muhtar Osman Poyraz abi var bu tam bir rezillik
  • Sadık YlLDlZ10 Aralık 2020 - 18:02
    Yurdaer KALAYCl çok doğru bir öneri... Bolu ve Türk Mutfağını bir hobi olarak en iyi bilen kişidir.. Ağzına sağlık Hamza kardeşim..
  • Kemal yaman 10 Aralık 2020 - 19:04
    bir aşçı çocuğu olarak vallahide doğru billahi de.
  • Bolu lu bir MC izleyicisi10 Aralık 2020 - 20:17
    Sayın Hakan bey, Özür dileyerek bir yorum yapmak istiyorum.Bu sene farklı şehirlerde MC programını izledik.Genelde o şehrin Organize sanayi Başkanları ve yatırımcılarını da jüri olarak ekranlarda gördük.Bu nedenle eleştirinizi buna göre yapmanız doğru olmaz mı? sonuçta yemek programından ziyade İlin tanıtımı ve İlin faaliyetleri de bir nebze Ülke ye tanıtılıyor.Bu durum iyi bir şey diye düşünüyorum.Slmlar saygılar.
  • Ersin çelik11 Aralık 2020 - 00:24
    Yazını baştan sona kadar okudum çok haklısın . Sn Hamza canbaş . Sadice bildiklerin yada yazmak istemediğin bir çok chef ler var Bolu'da Saddam Hüseyin'in aşçısı büyük usta Büyük chef Hüsnü arslan var. Daha niceleri var onlar hala koltuk ve şoov peşindeler bu organizasyon u hazırlayan lar bunları bilmeli akıl etmeliydi faaliyet gösteren bir otelin aşçı başı olan birinede koltuk verebilirledi bunu BOLULU JÜRİ CHEF MEHMET Yalçınkaya da DÜŞÜNM
  • Baris11 Aralık 2020 - 10:06
    İsabetli bir yazi olmuş.Tebrikler
  • AŞCI11 Aralık 2020 - 15:00
    KATILIYORUM HAMZA KARDEŞİMİZE
  • Nevzat MERAL11 Aralık 2020 - 23:28
    aynen doğru
  • Zafer Aksungur 13 Aralık 2020 - 00:51
    Bunun bir şov programı olduğunu unutmamak gerek. Öyle düşünseniz iyi olur. Ayrıca belediyenin aşevinde yapılmasına bence sosyal bir mesaj. Aşçılık Festivali'nde bir yarışma yaparsınız orda bu arkadaşları oybirliğiyle jüriye seçersiniz.
  • Osman Ezgü17 Aralık 2020 - 20:31
    Zafer Aksungur arkadaşımın fikirlerine katılıyorum. Öncelikle bu bir şow proğramı ... Bundaki en öncelikli amaç yöremizin tanıtımıdır. Ancak yöremizin ünlü bir aşçısı jüride yeralsaydı çok daha isabetli olacaktı!
  • Halil ibrahim 25 Aralık 2020 - 00:40
    İçerik, mantalite, düzey vede öneriler konusunda cük oturmuş bir yazı. Şov programı da olsa, yemek şovunu en iyi yapabilecek öneriler yazının içeriğinde var. Tebrikler yazı için
  • Mesut Doğanöz28 Aralık 2020 - 10:29
    Güzel bir yazı .güzel bir tespit, sosyal medyada bu programın goygoyunu yapan arkadaşlara bakarsanız zaten o kişilerde Bolu Jürisi yapılmıştı.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.