Hamza Canbaş

Hamza Canbaş

Tüm yazıları

SPOR’DA BAŞARI NİYE YOK

8 Ekim 2020

UZUN zamandır belki spor ile ilgilenen arkadaşların dikkatini çeker de konuya değinirler diye bekledim. Lakin bu güne kadar onlardan ses seda çıkmadı.

Üzerilerine alınabilirler, hatta bana kızabilirler bile. Bundan böyle kendimi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde spor yazarı olarak tanıtacağım.

Bizim ülkemizde spor basını denildiğinde sadece futbol akılları geliyor. Ulusal yayın organlarında tek tük futbolun dışındaki branşlara yer verilse de, maalesef yerel medyada bunlara hiç rastlamak mümkün değil.

 Şimdi bu konuya nerede geldim; geçtiğimiz günlerde Nilüfer Bofsad Sanat Cafe’de birkaç arkadaş sohbet ederken laf lafı açtı, yan masada oturan vatandaş, bizim masada ki birisine, “Bizim orada şöyle şöyle bir konu var, bu konuyu yazarsanız ilgililerin dikkatini çekebiliriz” deyince, o arkadaş, “Ben yazamam, ben spor yazarıyım” dedi. O adamda kendi masasında ki sohbete geri döndü.

Bolu’da spor yazarıyım diyen herkesin sadece Boluspor Yazarı olduğunu düşünüyorum. Boluspor’u çok güzel takip eden arkadaşların olduğunu biliyorum, onları her zaman takdir de ediyorum.

Gelelim asıl konumuza,

Bolu’da ciddi anlamda spor yazarlığı olmadığı için, Boluspor’un dışındaki spor faaliyetlerinden kimsenin haberi yoktur. (İstisnalar kaideyi bozmaz) Dolayısı ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü görevinde bulunan kişiler rahattır. Çünkü onlara hiç kimse, spor faaliyetleri ile ilgili sorular sormaz. Spor sayfalarına sadece tek tük, Gençlik ve Spor Müdürlüğünün internet sayfasından alınan birkaç haber girer.

Örneğin; Salgın döneminde, güreş, judo, karate, tekvando, okçuluk v.b bireysel faaliyetler sürdürülüyor mu, sürdürülüyor ise ne gibi önlemler alındı?

Yine, Salgın döneminde takım maçları yapılıyor mu? Yapılıyorsa nasıl önlemler alındı diye de kimse sormuyor.

Yine; Bolu’da en başarılı olduğumuz branş hangisi diye soru soran oldu mu yetkililere, tabi ki kimse sormadı. Hepiniz jimnastik diyorsunuz değil mi? Bilemediniz aferin size.

Yine ve en önemlisi; 2000’li yılların başında sadece kadrolu bir tek Masa tenisi antrenörü varken şimdi kaç antrenör var ve o kadar çok antrenöre rağmen niye başarı yok diye kimse sormadı?

Evet, Bolu’da Boluspor’u takip eden spor basını var ama Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü diye sporu yöneten bir kurumda var ve bu kurumu takip eden spor basını yok. Karaçayırda’ki amatör maçları kim takip ediyor sahi.

Bolu’da sporun geri gidişinden spor basını da sorumludur unutmayın.

1 yorum yapılmış

  • Salih tuvar milli taekwondo ant.uls.hakem 5 dan12 Ekim 2020 - 11:54
    Sağol hamza kardeşim biz taekwondo branşında futboldan sonra ençok lisansa sahip branşız benim ant. Dönemimide huriye çakır iknur yıldırım aynur beğde gibi sporcuları türkiye 1 cisi yapmıştım huriye çakırıda milli takımla hollandada uluslararası 3 yapıp gnç spor bakanımız tarafından ödül yönetmeliği ile 75 cumhuriyet altını almıştık diğer özel maçlar 2.3 leri yazmıyorum ayrıca 5 sporcumda taekwondo branşından beden öğr.yaptım 0 dönemlerde tahta

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.