Helal olsun Mazhar Bozoğlu

Helal olsun Mazhar Bozoğlu
10 Temmuz 2021

İl Genel Meclisinin Temmuz ayı toplantılarında gündeme gelen Kuzörenemirler Köyünde yapılması planlanan enerji kaynaklarına dayalı üretim tesisi tartışmalara neden oldu. Eski teknolojinin kullanılacağı tesise Ak Parti Grubu onay verirken Ak Parti Meclis üyesi Mazhar Bozoğlu grup kararından ayrı davranarak hayır oyu kullandı. 

Tesisin doğaya zarar vereceğini söyleyen Bozoğlu, Sadece Bolu’yu seviyorum demekle olmaz. Doğasına, çiçeğine, böceğine her şeyine sahip çıkmakla olur.   Biz ‘elinizdeki son fideyi bile kıyamet kopacağını bilseniz bile dikin’ diyen ümmetin çocuklarıyız.   Bu tesis eski ve yakma tesisi. Artık tesisler yenilendi. Bunlar çevreye zarar veriyor” ifadelerine yer verdi. 

BOZOĞLU; ‘BOLU'YU SEVMEK DOĞASINA SAHİP ÇIKMAKLA OLUR’

Köy halkının karşı çıkmasına rağmen komisyondan oy çokluğuyla geçerek Meclis gündemine gelen konu hakkında hayır oyu kullanacağını söyleyen Ak Partili Mazhar Bozoğlu; “Ben bu konuya hayır diyeceğim. Sadece Bolu’yu seviyorum demekle olmaz. Bolu’yu sevmek doğasına, çiçeğine, böceğine her şeyine sahip çıkmakla olur.   Biz ‘elinizdeki son fideyi bile kıyamet kopacağını i bilseniz bile dikin’ diyen ümmetin çocuklarıyız.   Bu tesis eski ve yakma tesisi. Artık tesisler yenilendi. Bunlar çevreye zarar veriyor. 10 yıl öncede inceleme yaptığımızda çevreye zarar verdiği ortaya çıkmıştı. Biz halka rağmen siyaset yapamayız. O bölgedeki insanlar istemiyorsa benim buna evet deme şansım yok. Bu konuda bende hayır diyenlerdenim “ dedi. 

BEYKOZ MECLİS BAŞKANI YAŞAR YÜCEERE’E YÜKLENDİ 

Konuyla ilgili söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Erhan Beykoz ise yaptığı açıklamada; “Dün Yeniçağa’da son sistem bir enerji yapılanmasına ‘hayır’ diyen komisyon başkanımız iki tane uluslararası yolun arasında tamamen eski teknoloji ile yapılmasına karar verilen enerji yatırımına ‘evet’ dedi. Öncelikle bu yanlışın düzeltilmesi lazım. Bir diğeri o yörenin çocuğu olan İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer’in burada olmamasını kınıyorum. En önemli konuda burada olması gerekiyor. Ya da konuyu biz erteleyebilirdik. Kendi fikrini de milletin gözünün içine baka baka anlatmasını isterdim. Çünkü o yörenin çocuğu. Burası tamamen eski teknoloji. Daha evvel bir şirketteydi. O şirket çimentonun hemen üstüne yapacaktı bu tesisi. Bu tesis oraya yapılmayınca orada eylemler yapıldı. Yapılmayınca Kuzörenemirler’in altına yapılmaya karar verildi. Yapılırken tamamen eski teknoloji ile Avrupa’dan bir başka ülkeden teknolojinin tamamının lav edildiği bu teknolojinin kullanılmadığı fabrikaların getirilip oraya kurulmasıyla yapılacak” cümlelerine yer verdi. 

Konu üzerine yapılan konuşmaların ardından konu meclisin oyuna sunuldu. Söz konusu rapor 15 kabul, 6 red, 2 çekimser oy ile meclisten geçti. 

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.