İsmail Akgül basın toplantısında dobra dobra konuştu

Milletvekili İsmail Akgül düzenlediği basın toplantısında ileride Bolu'nun en büyük sorunlarından biri olma ihtimali çok yüksek olan içme suyu konusuna dikkat çekti. Akgül, "Şu an 3 5 aylık içme suyumuz kaldı" dedi.

İsmail Akgül basın toplantısında dobra dobra konuştu
4 Eylül 2024

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül düzenlediği basın toplantısında gazeteciler ile bir araya geldi. Toplantıya vekil ile birlikte MHP İl Başkanı Ayhan Çelikkol, Merkez İlçe Başkanı Selami Taşdöven ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Sedat Tok'ta katıldı.

Sohbet havasında geçen basın toplantısında Milletvekili İsmail Akgül gazetecilerin sorularını dobra dobra cevapladı.

İçme suyu problemine dikkat çekti

Akgül şu an bile Bolu'nun en büyük problemi olan içme suyu konusuna dikkat çekerek, "İlimizin en önemli sorunlarından biri içme suyu problemi. Bugün biz içme suyumuzu Gölköy’den sağlıyoruz. Baktığımızda ortalama 3-5 aylık bir suyumuzun kaldığı belirtiliyor. Belki bir kaç yıl içerisinde sorun yaşamayacağız ama önümüzdeki süreçlerde suyun membasının kaynağı olan bir ilin içme suyu ile ilgili sıkıntı yaşayacağını net bir şekilde görüyoruz. Yatırım planlanmasına alınması için biz Çele Barajı diyerek bir yıldır ısrarla mücadele ediyoruz.. Karadere suyu kaynağının bir an önce Bolu’ya kazandırılması lazım. "dedi.

Büyüksu deresi turizme kazandırılmadı

Son günlerde kirliiği yüzünden gündemden düşmeyen Büyüksu sorununada parmak basan Milletvekili İsmail Akgül, "Çocukluğumuzda bizim de yüzdüğümüz, benimde köyümün kenarından geçen Büyüksu deresinin ıslah edilmesi ve eski belediye başkanımızın söylediği gibi turizme kazandırılması şart ve kesinlikle yapılması gereken işlerden biridir." şeklinde konuştu.

Ulaştırma ve Sağlık Bakanlığına soru önergesi verdik

"Ulaşım konusunda da büyük sıkıntılarımız var" diyen Akgül, "D-100 Karayolunu biz İzzet Baysal Caddesi gibi kullanmak zorunda kalıyoruz. Bolu’nun kuzey ve güney bağlantılarından vatandaşlarımız işe gidip gelirken hergün geçmek zorunda kalıyor. Köprülü kavşakların en hızlı bir şekilde tamamlanması lazım ki biz bununla ilgili Ulaştırma Bakanlığı’na soru önergesi verdik.

Hastanelerimiz ile ilgili büyük sorun var. Yine bunun için de Sağlık Bakanlığımıza soru önergesi verdik. Çalışmaların yapılacağı söylendi. 450 yataklı bir hastane yatırım planlamasına alındı. Yeterli mi değil, biz 5 yılımızı belki 450 yatakla kurtarabiliriz ama biz 5 yıl sonra da bir hastane yapma gayreti içeirisinde olmamız lazım." ifadelerine yer verdi.

Organize sanayi alanını genişletmemiz lazım 

Bolu'nun öncelikle çözülmesi gereken konularından birininde Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesi olduğunu söyleyen Akgül, "İlimize yatırımcı almamız için organize sanayi alanımızı genişletmemiz gerekiyor. Bu alanda ilimize yatırımcı almamız lazım ki biz üç beş firmanın eline evlatlarımızı teslim etmememiz lazım. Otomatik olarak refah seviyesi yükselecek, bu anlamda da Bolu zaten kalkınmış olacak. Organize sanayi, ulaşım, turizm, sağlık zaten bunları birleştirdiğimizde diğer sorunlar kendiliğinden çözülecektir." şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.