İşte Büyüksu Deresi katliamının görüntüleri

Bolu'nun günde 100 bin ton civarında atık suyu belediyenin arıtma tesisini giriyor. Fakat arıtma tesisi bu atık suyun sadece 30 bin tonunu arıtabiliyor. Arıtalamayan 70 bin ton atık su Büyüksu deresine deşarj ediliyor.

29 Eylül 2024

Bolu halkının yüreklerini acıtan Büyüksu Deresinin içler acısı hali göz göre göre devam ediyor. Büyüksu Deresi bu gidişle tamamen kanalizasyona dönecek gibi görünüyor.

Bolu'nun günlük ortalama 100 bin ton civarında kanalizasyonda dahil olmak üzere atık suyu belediyenin hemen Büyüksu Deresinin hemen yanı başında bulunan arıtma tesisine giriyor. Bu tesis tam randımanlı çalışsa bile zaten arıtma kapasitesi 35 bin ton. Aldığımız bilgilere göre şu an arıtma tesisi sadece 30 bin ton atık suyu arıtabiliyor. Arıtalamayan 70 bin ton civarındaki pis su olduğu gibi Büyüksu Deresine deşarj ediliyor. 

Çekilen görütülerde görüleceği üzere Büyüksu Deresine arıtma tesisinden adeta zehir boşaltılıyor. Geçtiğimiz günlerde de Bakanlık denetim ekipleri, Bolu Belediyesi'ne ait atık su arıtma tesisinde incelemelerde bulunmuş, atık suların yalnızca bir kısmının arıtıldığı, büyük kısmının ise arıtılmadan doğrudan Büyüksu Deresi’ne boşaltıldığı belirlenmişti. Alınan numunelerde, deşarj edilen suyun çevre mevzuatında izin verilen kirlilik değerlerinin yaklaşık 26 katı fazla kirlilik içerdiği resmi olarak tespit edilmişti.

GÖLKÖY'ÜN BOKLU SUYUNUMU İÇİYORUZ

Öye yandan Abant Deresini temiz tutmak için Alaaddin Yılmaz zamanında yapılan kollektör hattınında çalışmadığı iddia ediliyor. Kollektör hattının bakım yapılmadığı için boruların zarar gördüğü, bundan dolayı çalışmadığı için Abant bölgesindeki onlarca köyün ve tesislerin kanalizasyon ile atık sularının Abant Deresine deşarj edildiği ciddi iddialar arasında yer alıyor. Bilindiği üzere Abant Deresinin suyu Gölköy sulama barajına akıyor. Bolu halkı bu suyu hem içme suyu hemde sulama suyu olarak kullanıyor. 

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.