İşte pazarcı esnafının isyanı

4 Nisan 2021

Bolu'nun son verilere göre yüksek riskli iller arasına girmesi sebebiyle hafta sonu kurulan semt pazarlarının yasaklanmasından sonra pazarcı esnafının elinde bulunan malların bir kısmı çürüdü. Bu esnada ulusal marketler market içinde ve dışında manav tezgahlarını işletmeye devam ettiler.

Bilindiği üzere alınan karar gereği, il merkezi ve ilçelerde hafta sonları kurulan semt pazarlarının günü değiştirildi. Semt pazarlarının cuma gününe alındığı ilimizde maalesef pazarcı esafının mallarının bir kısmı çürürken küçük esnafın hepside zarar etti.

Fakat ulusal marketler hafta sonunda gerek market içinde olsun gerek market dışında olsun satışlarını sürdürmeye devam ettiler.

MARKETLER HAFTA SONU ZAM YAPTILAR

Haklı olarak bu duruma isyan eden Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Mustafa Altındal, "Ürünlerimizin yüzde 80'i çürüdü. Bunar hep milli servet. Sebze meyve dayanıklı olan bir ürün değildir. Bekleme süresi azdır. Büyük firmalar gibi bizim buzhanelerimiz yok. Bizler birer gariban pazarcıyız. Önümüz Ramazan biz ramazan ayını bekliyorduk ramazan ayı bereketi ile geliyordu. Ramazan ayında bereketli para kazanıyorduk oda gitti. Çoğu çalışan kısım alışverişlerini hafta sonuna bırakıyordu hafta sonu alışveriş yapıyorlardı. Şimdi bütün insanları marketlere gitmek ve onlara mecbur ettiniz. Perşembe Cuma günü domates 4 lira iken, hafta sonu 7 lira yaptılar. Hem vatandaşın cebine yazık hemde vadandaşı küçük kapalı olan yerlere hücum ettirdiniz. Oysaki bizim semt pazarlarımız açık hava güvenirli, taze, günlük, fiyatlarda uygun, yürüyüş alanlarında açık olsun. Rekabet olan yerde ucuzluk olur" dedi.

YILLARIN ESNAFI İSYAN ETTİ

Bolunun en ski pazarcı esnaflarından Erkan Altındal çürük mallarını göstererek tüm mallarını çöpe atacağını söyleyerek, "bizim zararımız ne olacak" dedi.

2 yorum yapılmış

  • vatandaş4 Nisan 2021 - 16:23
    haklılar, marketleri açıyorsanız pazarlarıda açmak zorundasınız o yüzden marketleride kapatın ki yaptığınız iş sorgulanmasın.
  • Ayhan4 Nisan 2021 - 21:43
    Pazarcılar haklı adalet olmalı.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.