İz Akademi ilk yılını en anlamlı günde kutluyor

Geçtiğimiz yıl 03 Aralık'ta "Özel Eğitime farklı bir boyut getirmek istiyoruz" diyerek ilimizde eğitim faaliyetlerine başlayan Özel İz Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi söz verdiği gibi ilk yılında hedeflerini bir bir gerçekleştirmeyi başa

İz Akademi ilk yılını en anlamlı günde kutluyor
2 Aralık 2021

"03 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle 2020 yılında açılışına ayrı bir anlam katan Özel İz Akademi'de Kurucu Müdür Harun Ceyhan, bu bir yılı çok başarılı geçirdiklerini ve özel eğitimde Bolu'da en çok tercih edilen kurum olmayı başardıklarını ifade etti. Özel eğitimin önce vicdanen, sonra sistemli, programlı ve aile işbirliği ile birlikte başarıya ulaşmayı hedeflediklerini ve bunu da başardıklarını belirten Özel İz Akademi Kurucu Müdürü Harun Ceyhan, "İlk yılımızda İz Akademi'ye beklediğimizin çok üstünde bir talep oldu. Tabiki bunda başarılı, tecrübeli ve güçlü bir eğitim kadromuzun olması önemli bir tercih sebebi olurken, program, sistem ve aile işbirliği ile kısa zamanda eğitimde yakaladığımız başarı sonucu kurumumuza kayıt yaptıran özel çocuklarımızdaki dikkat çekici gelişmeler ve bu gelişmelerin çevreye yansıması da tercih edilmemizi sağladı. " dedi. 

"ÇOCUKLARIMIZIN YETENEK VE BECERİLERİNİ DE ORTAYA ÇIKARIYORUZ"

Alanında uzman bir eğitim kadrosu ile çalıştıklarını belirten İz Akademi Müdürü Harun Ceyhan "Bir yıl önce dediğimiz gibi 6 modülde eğitim vermeye başlamıştık. Bu modüller dışında çeşitli atölyelerle çocuklarımızın sanatsal becerilerini, el yeteneklerini de ortaya  çıkarmaya başladık. Özel öğrencilerimizin ne kadar yetenekli olduklarını bu yeteneklerini geliştirmeye de ne kadar istekli olduklarını bir kez daha gördük. Pandemi her ne kadar hareket alanımızı azaltsa da, doğada yapacağımız yeni projeleri, etkinlikleri ikinci yılımıza saklamak zorunda kaldık" dedi. 

"2. DİL VE KONUŞMA TERAPİSTİMİZ YAKINDA BAŞLAYACAK"

Bolu'da Dil ve Konuşma Terapistine ihtiyaç olduğu için bu alanda bir ilki yaparak İz Akademi'de Dil ve Konuşma Terapistinin Ağustos ayında göreve başladığını belirten Ceyhan "Pandemi nedeniyle ekran bağımlılığı ve etkileşim yetersizliğinden dolayı çocukların dil ve iletişim problemleri oldukça arttı. Bunun yanında Bolu'da daha önce özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde bulunmayan, çocuklarımızı çevre illere götürmek zorunda kalan ebeveynlerimiz için Dil ve Konuşma Terapistimiz seanslarına aralıksız devam ediyor. Bu alanda diğer öğretmenlerimizin tecrübesini de katınca İz Akademi olarak önemli bir açığı kapatmayı başardık. Çocuklarımızda her geçen gün artan dil ve konuşma problemleri nedeniyle ikinci Dil ve Konuşma Terapistimizle de yakın zamanda seanslarımıza başlamayı düşünüyoruz. Amacımız çocuklarımızdaki bu problemlere erken müdahale etmek, bu problemleri büyümeden çözmek. Artık eskisi gibi velilerimiz çocuklarını çevre illere taşımak zorunda kalmayacak" dedi.

"OKUL, AİLE, REHABİLİTASYON MERKEZİ İŞBİRLİĞİNİ FAZLASI İLE ÖNEMSİYORUZ"

Okulların açılması ile birlikte özel öğrencilerin normal eğitim gördükleri okullarındaki öğretmenlerle de sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Harun Ceyhan "Biz okul, aile ve Rehabilitasyon Merkezi birlikteliğine fazlası ile önem veriyoruz. Kurumumuzda eğitim alan çocuğumuzun okulundaki durumu için öğretmenleri ile iletişimi güçlü tutarak, işbirliği yaparak başarımızın yüzdesini daha fazla arttığına şahit oluyoruz. Bolu'da hangi okulda, hangi öğrencimiz varsa; o çocuğumuz için o okulu kapısını belirli aralıklarla ziyaret ediyor, öğretmenlerimizle irtibat halinde oluyoruz. Bu çalışmaya aileyi de kattığımız zaman başarı kaçınılmaz oluyor" dedi.      

BOLU'DA Kİ AİLELERİMİZ İÇİN  7/24 HAZIRIZ

İz Akademi olarak önemli bir görev üstlendiklerini belirten Harun Ceyhan "Özel İz Akademi Bolu'da her geçen gün büyüyen önemli bir marka oldu. Velilerimiz hem karşılaştıkları sorunlar sonrası değerlendirme için hem de çocuklarının devam eden eğitimleri hakkında bilgi almak için bizleri 7/24 arayabiliyorlar. Onlara ne yapmaları gerektiğini anlatıyor, her türlü sorunlarında yardımcı oluyoruz." dedi.     

“TÜM ÖZEL BİREYLERİMİZ TOPLUMA EMANETTİR”

03 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle de bu günün önemine de değinen Özel İz Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Harun Ceyhan "Tüm özel bireyler aslında topluma emanettir. Biz özel eğitimciler olarak onlarla birlikte yaşamaktan, onlarla olmaktan, onlarla çalışmaktan çok mutluyuz. Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün özel bireylerimizin sadece bugün değil her gün yanında olmaktan, bu anlamlı görevi yapmaktan son derece mutluyuz. Bizim için 03 Aralık Dünya Engelliler Günü dışında ki tüm günler de onların olsun. Onlar mutlu olsun. Onlar sağlıklı olsun" dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.