Kira artışlarına kim dur diyecek

Kira artışlarına kim dur diyecek
10 Eylül 2021

Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Cihan Özkalem son aylarda ilimizde fahiş rakamlara ulaşan ev kiralarına dikkat çekti. Özkalem yaptığı açıklamada yetkilileri göreve çağırarak fırsatçılara müsaade edilmemesini istedi. 

Okulların açılmasıyla birlikte artan ev kiralarına dikkat çeken Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Cihan Özkalem, özellikle üniversiteyi kazanarak ilimize gelen öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. 

‘FIRSATÇILAR KOL GEZMEKTE’

Özkalem açıklamasında; “Covid -19 nedeniyle yaklaşık 1,5 yılın ardından YÖK üniversitelerde yüzyüze eğitim kararı almış bulunmaktadır. Bu kararla birlikte ilimiz yaklaşık 40.000 öğrenciye ev sahipliği yapmaya hazırlanmaktadır. Hem bu yıl üniversiteyi kazanan, hem de pandemi nedeniyle evini kapatan öğrenciler ev arayışına girdi. Dolayısıyla emlak kiralama sektöründe yoğun bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Fırsatçılar kol gezmekte, özellikle yabancılara fahiş fiyatlara kiralama yapan ev sahipleri, öğrenci kardeşlerimizi mağdur etmektedir. Böyle giderse yüksek kira artışları Bolu'da yaşayan vatandaşlarımıza da yansıyacaktır. Bir an önce bu gidişe dur denilmelidir. Yetkililer harekete geçmeli, fırsatçılara yaptırım uygulanmalıdır. Öğrenci kardeşlerimiz ve hemşehrilerimiz yalnız değildir. Ülkü Ocakları olarak konunun takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi. 

3 yorum yapılmış

  • Cengiz Arslan10 Eylül 2021 - 12:58
    Bu kira artislatina birileri dur demesi gerekli boyle bir fırsatçılık yok.
  • Ersan Türk 10 Eylül 2021 - 13:49
    Asıl Mağdur Bolulu Vatandaşlar. Kirada duran İnsanlar Ev bulamıyor. MÜLTECİLER GÖNDERİLMELİ...
  • haklı10 Eylül 2021 - 22:56
    evet doğru ama bence ev kiraları evlerin satış değerlerine göre belirlenmeli. ikiyüzbin tl. lik bir evle altıyüzbin tl. lik evin kirası tabii ki aynı olamaz. allah olmayanların yardımcısı olsun. vicdanlı insanlarla karşılaştırsın.. herkese de başını sokacak bi ev nasip etsin

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.