Meclis toplantısına hopörlerle geldiler

Meclis toplantısına hopörlerle geldiler
10 Temmuz 2021

Bolu Belediyesi Temmuz ayı toplantılarının 2. Oturumunda ilginç anlar yaşandı. Siyasetçilerin yayla bayramlarında veya kahvehanelerde vatandaşlara seslenmek için peşlerinde getirdiği taşınabilir ses cihazıyla Meclise gelen Ak Partili Meclis üyelerine Belediye Başkanı Tanju Özcan tepki gösterdi. 

Oturdukları yerden konuştukları zaman seslerini duyuramadıklarını iddia ederek böyle bir çözüme gittiklerini söyleyen Ak Partili Meclis üyelerine tepki gösteren Başkan Tanju Özcan, Belediye Meclisinin işleyişini ve ciddiyetini kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceğini söyledi.

BAŞKAN ÖZCAN MÜSAADE ETMEDİ 

Seçim dönemlerinde Milletvekili veya Belediye Başkanı adaylarının peşinde taşıdığı ve vatandaşlara seslenmek için kullandığı taşınılabilir ses cihazıyla Meclise gelen Ak Partili Meclis üyelerine tepki gösteren Başkan Özcan; “Sizin dönemizde Meclisten dilek temenni bölümü kaldırılmıştı. Muhalefet kürsüyü kullanamıyordu. Meclis üyelerine söz hakkı verilmiyordu. Biz Meclise demokrasi getirdik. İsteyen istediği gibi konuşuyor. Kürsüyü kullanıyor. Konuşmak istiyorsanız çıkın kürsü orada istediğiniz gibi konuşun. Bu yaptığınız şovdan başka bir şey değil. Böyle bir şeye bu Meclis’te asla müsaade etmem” ifadelerine yer verdi. 

HANGİ AKLA HİZMET BÖYLE BİR ŞEY YAPTILAR KİMSE ANLAMADI 

Başkan Özcan’ın tepki göstermesinin ardından Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay ve Meclis üyesi Bülent Oturak ile başkan arasında bir süre tartışma yaşandıktan sonra Ak Partili üyeler Meclisin geri kalan kısmında kürsüyü kullandılar.  

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.