Nurettin Doğanay Bolu Gazetesine konuştu!

Nurettin Doğanay Bolu Gazetesine konuştu!
14 Ekim 2020

Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Gazetesinin sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu’nun, 'Sağlık Bakanı Fafrettin Koca güvenirliğini yitirdi istifa etmelidir’ söylemini eleştiren Nurettin Doğanay, “Siyasette elbette ki birbirimize karşı eleştiriler olacaktır. Ancak eleştiriler belirli siyaset ahlakı çerçevesinde olmalıdır. Ben siyasete başladığım süreç içerisinde yapmış olduğum eleştirilerde ahlak çizgisinin dışına asla çıkmadım. Kazım Karsu’nun son yapmış olduğu açıklamaları doğru bulmuyorum özellikle hem küresel ölçekte hem ülke olarak korona virüs salgını anlamında zorlu süreçten geçiyoruz. Bu zorlu süreçte açıklama yaparken kurulan cümlelere daha özenle seçilerek söylenmelidir” dedi.

“Pandemi sürecinde Türkiye diğer ülkelere sağlık malzemesi yardımında bulundu”

Hem Küresel anlamda hem de ülke olarak Korona virüs salgınının zorlu bir süreç olduğunu Türkiye’nin bu zorlu süreci diğer ülkelere göre daha başarılı atlatmaya çalıştığını vurgulayan Doğanay, “Tüm dünya korona virüs sürecinde Türkiye’nin yürütmüş olduğu politikayı alkışladı. Diğer ülkelerin maskeyi tedarik etmede bile güçlük çektiği noktada Türkiye bu ülkelere yardım gönderirken ‘Fahrettin Koca’ istifa etmelidir söylemini çok yanlış buluyorum. Bu süreci Ak Parti iktidarı başta olmak üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve tüm sağlık çalışanlarımız en başarılı şekilde yürütmeye çalıştılar. Karsunun söylemi hem Sağlık Bakanı Fahrettin Kocaya hakarettir hem de ülke genelindeki tüm sağlık çalışanlarına hakarettir. Gece gündüz demeden ailelerinden fedakarlık yapan tüm sağlık çalışanlarımıza yapılan bu ithamları yanlış buluyorum Kazım Karsu’nun üslubunu düzeltmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.  

“Eğer Bolu’da sağlık alanında sıkıntı varsa Kazım Karsuy’la birlikte  mahalle mahalle vatandaşlara ziyaret edelim cevaplarını dinleyelim”

“Ben masa başından siyaset yürütmüyorum. Halkın arasına karışarak onların problemlerini dinleyerek  siyaset yürütüyorum. Kazım Karsu’nun sağlık alanında yapmış olduğu açıklamalarını halkın vermiş olduğu cevaplara göre yanıt verdim. Sağlık alanında Bolu’da bir sıkıntı yaşanıyorsa CHP İl Başkanı Kazım Karsuy’la birlikte mahalle mahalle, köy köy gezerek vatandaşlarımızın bu konudaki sıkıntılarını dinleyelim onlardan alacağımız cevaplardan sonra söylemlerinde ne kadar haksız olduğunu kendisi görecektir. Vatandaşın içerisine karışmadan masa başından sağa sola eleştiri yaparak Ankara’nın ağzıyla Bolu’da siyaset yapılmaz” diye söyledi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.