Orman Olimpiyatları Bolu'da yapıldı

Türkiye Ormancılar Dereniği (TOD) tarafından düzenlenen, Orman Oyunları Olimpiyatlarının üçüncüsü 19-20 Temmuz’da Bolu’da yapıldı.

Orman Olimpiyatları Bolu'da yapıldı
21 Temmuz 2024

3. Orman Oyunları Olimpiyatlarının ev sahipliği, Türkiye Ormancılar Derneği Bolu İl Temsilciliği tarafından organize edildi. Genel Başkan Ahmet Hüsrev Özkara, Orman Fakülteleri Öğrencileri arasında yapılan bu yarışmaların geleceğin ormancılarının en iyi şekilde mesleğe hazırlamak olduğunu söyledi. 

Derneklerinin Atatürk tarafından 1924 yılında kurulduğunu anlatan Ahmet Hüsrev Özkara, Orman Fakülteleri arasında yapılan bu olimpiyatların dünyada ilk olduğunu söyledi. Özkara, “Öğrenciler bu olimpiyatlarda hem mesleğin zorluklarını öğreniyorlar hem de sahada nasıl birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeleri gerektiğini öğreniyorlar. Bu olimpiyatların ikincisini Bolu’da düzenledik. Artık geleneksel hale getireceğimiz bu olimpiyatları her yıl geliştirmeyi planlıyoruz. Bu olimpiyatların yapılmasında başta, Bolu Valiliğine, Bolu Belediye Başkanlığına ve Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne lojistik desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

11 orman fakültesinden 110 öğrencinin katıldığı olimpiyat oyunlarında, tomruk yuvarlama, bitki tanıma, istif yapma, yaş halkası sayma ve tomruk kesme oyunları oynandı. Şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle bir süre yarışlara ara verilmiş olsa da unutulmaz anların yaşandığı yarışlar tamamlandı. Türkiye’nin dört bir tarafından gelerek Yumrukaya köyünde buluşan orman fakültesi öğrencilerinin yarışma esnasındaki rekabeti yerini dostluklara bıraktı.

Yarışmalar sonucu birinciliği Bartın Üniversitesi Bartın Orman Fakültesi, ikinciliği Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi ve üçüncülüğü de Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi kazandı. 

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Bolu Belediyesi, Bolu İl Özel İdaresinin katkıları ve Türkiye Ormancılar Derneğinin büyük özverileri ile gerçekleşen orman oyunları olimpiyatının Yumrukaya köyünde organize edilmesi ile hem yöre halkına ekonomik bir katkı sağlandı hem de öğrenciler yöre halkıyla kaynaştı. 

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.