Özcan HDP'li vekile verdi aldı

Özcan HDP'li vekile verdi aldı
23 Kasım 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TBMM’de kendisine ırkçı diyen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na sert çıkıştı. Özcan, “Çıkmış bana ırkçı diyor, faşist diyor. Hadi oradan” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de kürsüye çıkan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın fotoğrafını göstererek Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi. Gergerlioğlu, “Irkçılık, ayrımcılık bir suçtur. Utanç verici bir haldir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu insanı ihraç etmesi gerekir” ifadelerine yer vermişti. Başkan Özcan ise bu sözlere yönelik yaptığı açıklamada, “İşte bu Gergerlioğlu gibi adamların derdi de bu milleti dağıtmak, bölmek, parçalamak. Çıkmış bana ırk çiziyor, faşist diyor. Hadi oradan” dedi.

BANA IRKÇI DİYOR, BANA FAŞİST DİYOR

Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Arkadaşlar tabii bize ırkçı ve faşist olmakla çok suç değeri oldu. Demeyen kalmadı zaten. Ama çıkıp şu HDP milletvekili oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde benim fotoğrafımı göstermek suretiyle utanç duyduk. Bana ırkçı diyor, bana faşist diyor. ‘CHP Bu ırkçı ve faşisti partiden atsın’ diyor. Şimdi bir, düne kadar kendi belediyelerine kayyum atanıyor diye ortalığı ayağa kaldırıyorlardı. Bu konuda üç nokta koyuyorum sadece” diye konuştu.

“TAŞERON BİR ÖRGÜTÜN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPAN BİR ADAMSIN”

Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na sert çıkan Başkan Özcan, “Sen kimsin ya? Sen terör örgütü uzantısı, bebek katili, Amerika'nın kontrolünde taşeron bir örgütün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sözcülüğünü yapan bir adamsın. Bugüne kadar diyebildin mi? Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diledin mi bugüne kadar? Bugüne kadar kandırılmak suretiyle dağa çıkan Kürt gençlerinin ölümünden üzüntü duyduğuna dair herhangi bir şey söyledin mi? Sen bir şehit ailesini ziyaret edip Allah rahmet eylesin dedin mi? Sen bu PKK terör örgütüne bir gün siz terör örgütüsünüz diyebildin mi? Asıl ırkçı sensin, asıl faşist sensin. Ben Türk milletinin mensubuyum. Türk milleti derken de etnik köken üzerinden konuşmuyorum kardeşim. Bu ülkede etnik kökeni farklı insanlar var. Etnik köken şereftir. Ben manavım, etnik olarak. Çerkez olanlar var bu ülkede. Kürt olanlar var. Alt kimlikleriyle insanlar gurur duyar. Ama milletlerin bir de öz kimliği olur. İşte Türkiye'deki Boşnakların, Çerkezlerin, Kürtlerin, Manavların, Yörüklerin üst kimliği Türk milleti tanımıdır. İşte bu Gergerlioğlu gibi adamların derdi de bu milleti dağıtmak, bölmek, parçalamak. Çıkmış bana ırkçı diyor, faşist diyor. Hadi oradan” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.