Özcan, İnce'ye soruşturma açılmasına tepki gösterdi

Özcan, İnce'ye soruşturma açılmasına tepki gösterdi
6 Temmuz 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sekiz yıl önce FETÖ kumpası davasında yaşanan olayla ilgili davada Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye açılan soruşturmaya tepki göstererek, “İnce’nin fetöcülerin yönettiği sözde mahkemeye hakaret iddiasıyla soruşturmasını içime sindiremiyorum.” dedi.

Silivri savcısı, sekiz yıl önce FETÖ kumpası davasında yaşanan olayla ilgili davada Muharrem İnce’nin ‘seçme ve seçilme’ hakkından yoksun bırakılmasını talep etti. İddianamede, Muharrem İnce'nin görevi yaptırmamak için direnme suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi. Silivri'de görülen davanın 1 Temmuz'daki son celsesinde savcı, esas hakkında mütalaasını açıkladı. Savcı, İnce'nin “kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” suçundan cezalandırılmasını ve TCK'nın 53. Maddesi uyarınca seçme-seçilme hakkından yoksun bırakılmasını istedi. 

FETÖCÜLERİN YÖNETTİĞİ SÖZDE MAHKEME

Soruşturmaya konu olan mahkemede İnce ile birlikte olduğunu açıklayan Başkan Özcan, sosyal medya hesabından“Muharrem İnce ile birlikte adı geçen kumpas davaları İçin Silivri’ye giden milletvekillerinden biriydim. Mahkemenin Fetöcü yargıçlarının, yasama organı üyelerini duruşma salonuna almaması konusundaki hukuksuz talimatına karşı İnce, TBMM üyelerinin hakkını ve hukukunu korumak İçin Fetöcü olduğu tescillenen heyete tepki göstermiştir. Zaten usulsüz emri mecburen uygulamaya çalışan üsteğmen de herhangi bir şikayette bulunmamıştır. Davanın kumpas, yargıçlarının Fetöcü olduğu sabit olduğuna göre, İnce’nin Fetöcülerin yönettiği sözde mahkemeye hakaret iddiasıyla soruşturmasını içime sindiremiyorum.” paylaşımında bulundu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.