'Parayı okuyup üfleyecez' diyerek dolandırdılar

'Parayı okuyup üfleyecez' diyerek dolandırdılar
24 Eylül 2021

Bolu'da, çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 3 çocuk babası Osman Aksoy (63), yanına gelen 3 kişinin, “Cebindeki paraları ver dualarla okuyup üfleyelim” teklifini kabul edince 16 bin 500 lirasından oldu. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler suçlamayı reddederken, sanıklardan Çetin Karakuş, mahkeme başkanının kamera kaydında gözüktüğü yönündeki uyarısı üzerine "İnsanoğlu birbirine benzer" diye cevap verdi.

3 yıl önce Bolu merkeze bağlı Aktaş Mahallesi'nde meydana gelen olayda Osman Aksoy, Ziraat Odasına sattığı patatesin parası olan 16 bin 500 lirayı aldıktan sonra evine gitmek üzere yola çıktı. Aksoy, bu sırada yanına gelip "Paranı okuyup üfletelim" diyen Çetin Karakuş, Ömer Maviş ve Yaşar Karakuş'un teklifini kabul etti. Paraları alan 3 kişi daha sonra parayı Osman Aksoy'a iade etmedi. Bunun üzerine Osman Aksoy, cumhuriyet savcılığına giderek şikayetçi oldu.

Olaydan 2 yıl sonra ortaya çıkan kamera kayıtları sayesinde 3 şüpheli yakalandı. Çetin Karakuş, Ömer Maviş ve Yaşar Karakuş, "Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçlamasıyla 7 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bolu 1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya katılan Osman Aksoy, "Olay günü bu üç kişi yanıma yanaşarak, hayır işleriyle uğraştıklarını söyleyerek, cebimdeki parayı kendilerine vermemi ve dualarla okuyup üfledikten sonra geri vereceklerini vaat ettiler. Ben de onlara inandım. Sattığım patateslerin parası olan 16 bin 500 lirayı kendilerine verdim. Sonra bir apartmana girip, 'Paraları okuyup üfleyip geleceğiz' dediler ama bir anda kayboldular. Kendilerinden davacı ve şikayetçiyim. Ben bunu hak ettim, nasıl olurda inanırım böyle şeye." diyerek kendisini de suçladı.

Tutuklu olarak yargılanan Çetin Karakuş, Ömer Maviş ile Yaşar Karakuş, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmezken, dolandırıcı sanık Çetin Karakuş, Mahkeme Başkanının, "Kamera görüntülerinde yüzün görülüyor ve tıpa tıp bu sensin" sorusuna, "İnsanoğlu birbirine benzer, o fotoğraf bana ait değil" diyerek cevap verdi.

Mahkeme, eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.

1 yorum yapılmış

  • yilgin 24 Eylül 2021 - 13:09
    iyi etmișler boyle gerizekalilara para ne gerek. belki akillanmiștir birdaha yapmaz bir ineyin önündeki otunu alamiyon sığır lar eliyle verip arkasindan devletin hakimini mahkemesini meșgul ediyorlar aslinda bunlara devlette ceza yazmasi lazim.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.