Rektör hocanın dikkatine !

Rektör hocanın dikkatine !
21 Nisan 2021

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde(BAİBÜ) ders seçimlerinin öğrencilere haber verilmeden değiştirildiği iddiası öğrencilerin tepkisine neden oldu. Alttan alınan derslerin devam zorunluluğu olmamasına rağmen BAİBÜ Rektörlüğü tarafından sistemin değiştirilmesi ve başarısız derslerin çakıştığı durumlarda danışman akademisyenlerin öğrenciye sormadan dersleri silmesi nedeniyle kredilerin boşa gitmesi öğrencileri isyan ettirdi.

Pandemi koşulları nedeniyle uzaktan eğitimin devam ettiği BAİBÜ’de online eğitim sistemindeki aksaklıklar öğrencileri mağdur etti. Online eğitimde olan BAİBÜ öğrencileri yeni sisteme entegre olamamışken dönem ortasında bilgilendirme yapılmayarak yeni bir sisteme geçilmesi öğrencileri zor duruma düşürdü. Üniversite içerisinde eğitim gören öğrencilerin ders seçimlerinin de haber verilmeksizin değiştirilmesi öğrencileri isyan ettirdi.

ÖĞRENCİYE SORMADAN DERSLERİN SİLİNDİĞİ İDDİASI
Öğrencilerin alttan aldığı derslerin devam zorunluluğu olmamasına rağmen BAİBÜ Rektörlüğünün sistemi değiştirmesi ve aynı yıl içinde alınan dönem dersleri ve alttan alınmak zorunda olunan başarısız derslerin çakıştığı durumlarda danışman akademisyenlerin öğrenciye sormadan dersleri sildiği iddia edildi. Yapılan bu uygulama ile alınan kredilerin boşa harcandığı ve öğrencilerin mezuniyetini olumsuz etkilediği öğrenildi.

SORUN REKTÖRLÜK KAYNAKLI MI?

Sınav zamanlarında sistemin belirli dönemlerde açılmaması ve geçen süreden öğrencilerin sorumlu tutulması dikkat çekerken değiştirilen yeni sistemin girilen cevapların bazen bazılarını bazen ise hiçbirini kabul etmemesi ise öğrencilere zor anlar yaşattı. Öğrencilerin kabul edilmeyen cevaplar için müracaat ettiklerinde “Yapılabilecek bir şey olmadığı” cevabını alması ise şaşkınlık yarattı. BAİBÜ yönetiminin yeni sistemde yaşanan aksaklıklar nedeniyle sınavlarında zorluklar yaşayan öğrencilerin sorunlarını ne zaman çözeceği merakla bekleniyor.

3 yorum yapılmış

  • işe yaramaz rektör22 Nisan 2021 - 08:31
    üniversitede süs gibi durmaktan başka bir işe yaramayan bir rektör bu, o kadar. İdari düzende biz öğrencileri o kadar çok mağdur ettikleri kararlar var ki, şikayetlerimizi dile getirdiğimizde odalarından kovdular
  • Sedat24 Nisan 2021 - 09:05
    Odasından çıkıp da etrafındaki yalakalara kulağını tıkayıp direkt olarak çalışan ya da öğrencilerden sorunları dinlerse daha doğru olur. Üniversitede her şey berbat bir düzende ama belli ki kuklanın etrafındaki kuklacılar yüzünden en üst yöneticinin hiçbir vasfı kalmamış.
  • Süreyya25 Nisan 2021 - 04:00
    kardiyolojiye düşük puanlı tanıdığını almak için yök ün ilanlarda adayı tarif eden şartlar sunulamaz ilkesini ihlal eden bir rektör ve tıp dekanına neden kimse dur demiyor. Izzet Baysal 'ın emaneti onların babasının çiftliği mi. Öyle bir şart sunmuşlar ki noktasi, virgülüne kadar aynı başlık ile yayınlanmış bir makalenin tek yazarı var. O da puanı düşük olmasına rağmen rektörün akrabası mı tanıdığı mı ne olan bir doktor. Böyle adalet olur m

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.